Європейський День боротьби з рабством відзначили у місті

20.10.15, 14:00

Акція відбулася ОДНОЧАСНО в 17 містах України в місцях найбільшого зосередження людей. Акція в Кіровограді розпочалася опівдні, організатори розповідали присутнім про привід до акції та проблему торгівлі людьми.

Після короткого інформаційного повідомлення присутні за допомогою шпильок створили напис на тканині синього кольору білими стрічками "Європа без торгівлі людьми". Кульмінацією акції став запуск повітряних кульок синього та білого кольорів, що символізують Європу без торгівлі людьми.

Акція тривала далі протягом години, волонтери роздавали буклети та інформаційні матеріали, всього було роздано близько 300 буклетів. Також акція супроводжувалася арт-інсталяцією «Невидимі», наданою МОМ - безликих фігур людей, які вже стикнулися з проблемою або потенційно можуть постраждати від злочину рабства. На двох фігурах чоловіка й жінки були представлені типові історії людей, які стали товаром, інша пара – ще без історії. Вони стояли як нагадування, що кожен сам відповідальний за власну безпеку.

В акції взяли участь представники департаменту соціального захисту населення ОДА, члени обласної координаційної ради з питань сім‘ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім‘ї та протидії торгівлі людьми, представники державних структур, які відповідають за впровадження політики з протидії торгівлі людьми. А також близько півтисячі пересічних кіровоградців – від старшокласників до людей літнього віку.

Таким чином організації-члени Всеукраїнської коаліції громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, та громадська організація «Обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва» провели у Кіровограді спільно з обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д. Чижевського за підтримки представництва в Україні Міжнародної організації з міграції (МОМ) Всеукраїнську акцію «Європа без торгівлі людьми» в рамках відзначення Європейського дня боротьби з рабством з метою підвищення обізнаності населення щодо питань торгівлі людьми та безпечної міграції.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!