Перша в Україні онлайн гра про місцеві вибори 2015 року – ElectUA

22.10.15, 12:00

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» спробувала у жартівливій та ігровій формі зобразити недолугості виборчої кампанії, а також заплутаність виборчого законодавства. Гру зроблено у простому форматі «стрілялки» на платформі Adobe Flash.

Гравцю пропонується роль кандидата в депутати місцевих рад. Кожен рівень зображує або норму із закону, або особливу рису цьогорічних передвиборчих перегонів. Гравець в залежності від рівня має або набрати жінок у свій передвиборчий список, або злити компромат на однопартійця, або встигнути викупити рекламні площі у конкурентів. Попри певний сарказм гри, організатори задумували її як мотиваційний інструмент.

«Основна ідея – не замовчувати неоковирності закону і самої кампанії, а навпаки, зробити їх видимими. І показати, що вони жодним чином не заважають виборцям робити власний свідомий вибір», – говорить Програмний директор «Інтерньюз-Україна» Андрій Кулаков.

Гра закінчується таким закликом: «Нехай правила виборчої гри заплутані і чудернацькі. Нехай підрахунок складний. Нехай правила політики іноді цинічні й нещирі. Але нам треба грати в цю гру. І нам в цій грі відведена головна роль. Роль виборця. Ми маємо скористатися нагодою привести до влади достойних і гідних людей, яким ми зможемо довірити будувати наше маленьке затишне щастя. І яких ми потім будемо контролювати.Зустрінемося на виборчих дільницях 25 жовтня 2015 року».

Гру можна знайти на сайті – electua.org. Гра також містить посилання на відео-ролик, що вже в серйозній манері розтлумачує всі особливості місцевих виборів цього року Контакти: 044 458 44 40



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!