Захист внутрішньо переміщених осіб: проблеми та досягнення

04.11.15, 14:00

Днями у приміщенні обласного центру зайнятості відбувся круглий стіл на тему: «Захист внутрішньо переміщених осіб: проблеми та досягнення». Організаторам заходу виступила ГО «Територія успіху», до участі були запрошені представники влади і громадських організацій, які безпосередньо мають стосунок до допомоги переселенцям, або в силу своїх посадових обов’язків зіштовхуються з проблеми ВПО. Наша країна вперше за свою історію має такий серйозний виклик як поява великої кількості переселенців. Тому все законодавство, всі алгоритми роботи напрацьовувались безпосередньо на ходу, так само на ходу змінювались і вдосконалювались.

На сьогодні, вже минуло більше року відколи на Кіровоградщину прибули перші переселенці з Криму і Сходу. За цей час вдалось налагодити більшість робочих процесів, забезпечити базові потреби ВПО. Настав час озирнутись на зроблену роботу, виявити слабкі місця, налагодити комунікацію між різними відомствами і структурами. Саме з такою метою було прийнято рішення про проведення круглого столу. В програму заходу були винесені наступні питання: - Проблема оформлення і видача довідки про взяття на облік ВПО та продовження її дії - Проблема працевлаштування та забезпечення житлом - Проблема гуманітарної допомоги в Кіровоградській області.

Саме їх найчастіше озвучують переселенці з районів і сіл Кіровоградщини у спілкуванні з юристами ГО «Територія успіху», що в рамках проекту «Адвокація та правова допомога ВПО в Україні», постійно проводять зустрічі з ВПО в межах області. Обговорення даних питань дозволило сформувати комплексне розуміння зусиль можливостей і ресурсів які сьогодні докладаються і намітити шляхи подальшого подолання недоліків. А також учасники круглого столу озвучили додаткові питання, які стосуються подальшої інтеграції в суспільне життя і економіку регіону внутрішньо переміщених осіб. Важливими напрямками роботи з переселенцями було визнано також психологічну підтримку і долучення до знань вражень і досвіду, який би дозволив їм відчути себе частиною цієї громади, українцями, своїми. Вже під час круглого столу учасники намітили кілька нових проектів і можливості для розвитку вже існуючих.

текст і фото - Олена Горобець



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!