Перша інформаційна сесія в прес-клубі: процес голосування розпочався

15.11.15, 11:10
фото - Олена Карпенко
фото - Олена Карпенко

У Кіровоградському прес-клубі розпочався інформаційний марафон. Протягом дня мова йтиме про перебіг місцевих виборів у Кіровограді та області. Журналісти та громадські діячі обговорюють перебіг другого туру місцевих виборів.


Під час першої інформаційної сесії Олександр Дануца, довірена особа кандидата на посаду Кіровоградського міського голови Андрія Райковича повідомив: «За даними нашого штабу всі дільниці в Кіровограді відкрилися, і майже вчасно. Скрізь відбулися засідання комісій і розпочалося голосування. Наразі явка не висока, як і прогнозувалося. Ми очікуємо, що явка буде приблизно 35%. Зазвичай, місто приходить трохи пізніше на дільниці, ніж виборці у сільській місцевості. Більшу активність очікуємо в обід. Тож, закликаю всіх йти голосувати. І, сподіваюся, в результаті ми отримаємо досвідченого міського голову. Що стосується порушень, то їх ми фіксували вчора, у День тиші. Агітацію нашого опонента знімали вчора, а сьогодні в соціальних мережах активно перепощують його рекламні ролики. А щодо результатів, то ми впевнені у своїй перемозі. Добре, що цього разу маємо лише один бюлетень, тож, сподіваємося, комісії швидко оброблять результати. Гадаю, завтра, в цей час ми вже матимемо результат».

Ольга Гріднєва, керівник проекту «Голоси Кіровоградщини – за демократію»: «Наш проект працював з вересня. Тобто, фактично, протягом всієї виборчої кампанії. В рамках проекту відбувалося багато політичних дискусій. Хочеться зауважити, що, за результатами наших спостережень, другий тур проходить відносно спокійно».

Олена Горобець і Вікторія Талашкевич, фото - Олена Карпенко
Олена Горобець і Вікторія Талашкевич, фото - Олена Карпенко
Олена Горобець, представник громадської організації «Територія успіху»: «Протягом передвиборчого періоду ми реалізовували проект «Не продай своє місто за гречку», в рамках якого відбулися флеш-моби на вулицях Кіровограда, Олександрії та Знам'янки. Були надруковані та розповсюджені буклети та листівки. Нам допомагали місцеві волонтери. В кожній акції, за нашими підрахунками, взяли участь до 40 осіб. А друга частина проекту – моніторинг ЗМІ на наявність політичної реклами».


Нагадаємо, марафон відбувається в рамках проекту «Регіональні Голоси за Демократію», підтриманого Міністерство Закордонних Справ Німеччини. Всі інформаційні сесії транслюватиме он-лайн Кіровоградське Інтернет-телебачення. Відбудеться ще дві інформаційні сесії - о 13.00 та о 18.00.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!