Журналістів запрошують на продакшн-тренінги із висвітлення проблем переселенців

18.11.15, 18:00

Кіровоградських журналістів – і не тільки журналістів із Кіровоградщини, а й взагалі репортерів регіональних ЗМІ, - запрошують на продакшн-тренінги із проблематики переселенців. Перші тренінги для телевізійних журналистів, представників друкованих та онлайн-видань вже пройшли у Харкові та Львові. За словами Вікторії Талашкевич, координатора Кіровоградського прес-клубу і ведучої ток-шоу «Ми», тренінги були надзвичайно корисними. Британські журналісти і оператори експерти поділилися своїм досвідом, а колеги з інших регіонів України – своїми набутками.

Саймон Хастінгс, Британія та Михайло Кузьмич, Волинь
Саймон Хастінгс, Британія та Михайло Кузьмич, Волинь
- Тиждень роботи на Львівщині був надзвичайно продуктивним, - каже Вікторія Талашкевич. І розповідає, що попереду на журналістів України чекають подібні тренінги у Вінниці та Одесі. Запрошуються усі, хто хоче отримати практичні навички та привезти до редакції готові матеріали із вказаної вище проблематики.

Навчання здійснюється в рамках проекту “Голос місцевих медіа: особливості висвітлення тематики переселенців, професійні норми та стандарти”, фінансованого Європейським Союзом. Фундація “Томсон” (Великобританія) та Інститут регіональної преси та інформації (ІRMI, Україна) організують тренінги у партнерстві з Національною спілкою журналістів України.

П’ятиденні продакшн-сесії побудовані таким чином, що до кінця навчання кожен учасник отримує актуальний, збалансований матеріал для розміщення на своєму телеканалі, газеті чи новинному сайті. Протягом усіх днів учасники, за підтримки міжнародних тренерів Фундації “Томсон” та місцевих експертів IRMI, працюють над пошуком історій, досліджують проблематику, аналізують її, пишуть статті, знімають сюжети, редагують, фіналізують публікації. Під час навчання журналісти опановують необхідні редакторські навички та знайомляться з найкращими практиками висвітлення тематики переселенців.

У перспективі створена під час проекту мережа регіональних медіа слугуватиме платформою для налагодження прямої співпраці з колегами у країнах ЄС.

Запрошуємо журналістів друкованих та онлайн-видань:
• Вінниця - 7 - 11 грудня
• Одеса - 14 - 18 грудня (набір учасніків завершено)

Організатори забезпечують місцевий транспорт під час підготовки, зокрема, для інтерв'ю, фото- та відеозйомок у межах області. Також відшкодовують проїзд автобусом та потягом (крім першого класу) та забезпечують проживання і харчування. Щоб взяти участь у тренінгу, будь ласка, надішліть резюме та короткий мотиваційний лист на е-скриньку irmi.ukraine@gmail.com, вказавши місто, до якого б хотіли поїхати. Якщо Ви є членом Національної спілки журналістів України, додайте в копію заявки е-мейл НСЖУ – oblik@nsju.org

ДОВІДКА: “Голос місцевих медіа: особливості висвітлення тематики переселенців, професійні норми та стандарти” – це півторарічний проект, який фінансується ЄС і реалізується Медіа-консорціумом з п’яти організацій: Фундації “Томсон”, Інституту Регіональної преси та інформації, Європейського центру журналістики, МEMO98 та Асоціації “Спільний простір”.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!