Спортсмени влаштовують акцію протесту біля Посольства Португалії

14.01.16, 13:21

У п'ятницю 15-го січня з 8:00 у Києві біля Посольства Португалії в Україні розпочнеться акція протесту, яку проводять спортсмени, що займаються бразильським джиу-джитсу із декількох міст України.


І дорослі, і молодь вийдуть на акцію, щоб заявити свій протест проти дискримінаційної візової політики, яку веде Посольство Португалії в Україні по відношенню до спортсменів. Приводом для акції стала відмова декільком спортсменам, які представляють Україну, в отриманні віз і, відповідно, поїздці на відкритий Чемпіонат Європи по бразильському джиу-джитсу, який відбудеться 20-24 січня 2016 року у м Лісабон, в Португалії.

- Спортсмени з Кіровограда Ярослав Блажко та Роман Непота, що представляють клуб «Борець» і Федерацію бразильського джиу-джитсу України, отримали відмову в отриманні шенгенської візи із поясненням: «ми не віримо, що ви повернетеся, тому ви не поїдете»! , - розповідає керівник спортивного клубу «Борець» Євген Скирда.

За його словами, у візовий відділ Посольства Португалії був наданий весь необхідний пакет документів, підтверджуючих як працевлаштованість і фінансову незалежність спортсменів, так і їхні численні спортивні досягнення. Ярослав Блажко та Роман Непота є багаторазовими чемпіонами України по бразильському джиу-джитсу, щодня працюють з дітьми та молоддю як волонтери - на громадських засадах.

Роман Непота
Роман Непота
Більше того, гроші на поїздку хлопців протягом декількох місяців збиралися силами всієї команди кіровоградського клубу, і не тільки - спортсмени, діти, дорослі з усієї України передавали кошти, щоб купити квитки спортсменам.

- На чемпіонаті Європи в цьому році візьмуть участь 3500 спортсменів з усього світу, і всіх їх з радістю приймає Лісабон. Усіх, крім українців, яким відмовляють у візі! Ми вважаємо це проявом неповаги до українського народу в цілому. Сьогодні не дали візу нам, завтра її не отримаєте ви, - упевнений керівник спортивного клубу «Борець» Євген Скирда.

Ярослав Блажко
Ярослав Блажко
Спортсмени вважають регулярну інформацію в ЗМІ про «євроінтеграцію» і «спрощення візового режиму», а незабаром і «безвізовий режим» нахабним обманом українського народу. І звертаються з проханням до всіх спортсменів, патріотів і просто не байдужих людей підтримати акцію протесту. Телефонуйте - Євген Скирда - 066-238-53-62. Адреса посольства - вул. Івана Федорова, 12



Комментарии

Вікторія Талашкевич15 января 2016 14:07
0
Хлопці - тримайтеся!
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!