Про «Побєду», Берлін, Паштєта та Армію

20.01.16, 18:00

Кузьма Скрябін (Андрій Кузьменко) - співак, музикант, актор, телеведучий, музичний продюсер, радіоведучий, лідер групи «Скрябін», який загинув у лютому 2015-го. Трагічна смерть фронтмена гурту "Скрябін" шокувала всю Україну. Багатьом Андрій Кузьменко запам'ятався життєрадісним чоловіком з унікальним почуттям гумору. Згадуючи його вислови, на душі стає водночас тепло й весело, радісно і сумно:

«Краще висушити одну дитячу сльозу, ніж пролити ріки крові.

Змінюйте світ на краще, піклуйтеся про нього, тому що ви в ньому живете!

Якщо у вас немає гармонії - то беріть гармонь і гармонуйте!

Брився Коля станком, але виглядав так, ніби він то робив сокирою.

Кабачкова ікра в армії - майже те ж, що на волі - ікра червона».

Працівники відділу абонемента обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського запрошують усіх бажаючих ознайомитися з книгами та аудіокнигами Кузьми. У 2006 році Андрій Кузьменко проявив себе як талановитий письменник після видання його книги-автобіографії «Я, «Побєда» і Берлін». Вона мала шалену популярність, кілька разів перевидавалася, а також вийшла як аудіокнига, яку начитав сам автор. До аудіокниги увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень групи “Скрябін”. Перша повість – «Я, «Побєда» і Берлін» - проникнута яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних слухачів. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки «Побєда», на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини. Друга повість – «Місто, в якому не ходять гроші» - зовсім інша за жанром. Це невесела історія про дівчину Алісу, яка через збіг обставин опинилася в жахливому місті, де панують людиноненависництво, нечувана жорстокість і нелюдські порядки, місті, з якого немає дороги назад...

«Ця пластинка з записом книжки «Я, Паштєт і Армія» абсолютно не має літературної цінності. Вона записана голосом автора, тобто мене, по тій простій причині, що ніхто не хотів тратити пять годин свого життя на її начитку. Але якщо ви любите, коли вам щось розказують, а особливо армійські байки, і намагаються це зробити в максимально інтелігентній формі з легкими вкрапленнями особливої військово-дубової термінології, вам сюди…»

Тож всіх шанувальників чекають у відділі абонемента обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського за адресою вул. Велика Перспективна, 24.

А "Тусовка" нагадує, що другого лютого, у річницю гибелі Андрія Кузьменка на площі Героїв Майдану палатимуть свічки у пам'ять про музиканта.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!