Про історії успіху соціальних проектів з Кіровоградщини дізнається вся Україна

24.01.16, 18:00

У Львові готують унікальний збірник громадських ініціатив, які впроваджують в містечках та селах Західної та Центральної України. До збірника увійде 6 соціальних проектів громадських активістів Кіровоградщини. Незабаром українці зможуть дізнатися, як в невеличкому місті або селищі можна втілити цікаву та корисну ідею.

Близько 25 соціальних проектів, ініційованих громадськими активістами, увійдуть до унікального збірника, який презентуватимуть за два тижні у Києві. Унікальність проектів в тому, що усі вони впроваджуються в невеликих містечках та селах. Автори ініціатив – небайдужі мешканці з різних куточків Західної та Центральної України: вчителі, журналісти, юристи, соціальні працівники, громадські діячі. Усіх їх об’єднує бажання зробити своє місто чи село кращим, вирішити нагальні проблеми, згуртувати та активізувати свою громаду.

До збірника увійде 6 проектів громадських активістів з Кіровоградщини. Серед них – ідея Романа Засядьвовка (с.Бугове) щодо створення національного природничого парку на території Гайворонського району по течії р.Південний Буг.

Також до збірнику увійде проект Світлани Литвиненко (м. Кіровоград) – школа молодого журналіста. Учнів та студентів вчитимуть таємницям мистецтва журналістики, тим самим формуючи команду активних творців кіровоградського молодіжного медіа-ресурсу. Ідея Тетяна Захарчук (м.Знам'янка) – відродження місцевого парку ім. Т.Г.Шевченка. Площа парку – більше 6 га, але, на жаль, зараз він перебуває в дуже захаращеному стані. Саме тому активістка прагне відродити його і перетворити на популярне місце відпочинку. Алєксандрова Наталія та Солопун Олена (с. Добровеличківка) пропонують організувати національно-патріотичний літній табір для школярів. Там діти з усіх шкіл Добровеличківського району зможуть цікаво та корисно провести дозвілля, а також дізнатися багато нового. Одним із заходів табору будуть зустрічі з учасниками АТО, військовими Кіровоградського полку спецпризначення, місцевими істориками та священиками. Проект Наталі Вельгун з Кіровограду – проведення курсів української мови для державних службовців, працівників банківських установ та бібліотек. Такі заняття удосконалюватимуть навички усного та писемного мовлення.

Міні-проекти були напрацьовані в рамках навчальної програми «Енергія Євромайдану – в малі громади», яку реалізовує ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Мета проекту – передати знання та навики для втілення змін у громадах активістам із малих населених пунктів. «Цей збірник повинен стати підсумком діяльності учасників проекту і, водночас, надихнути інших активних людей реалізовувати власні ініціативи. Він являтиме собою історії успіху ініціатив активістів з малих населених пунктів Західної та Центральної України», – розповів асистент керівника проекту Богдан Коваль. Збірник буде презентовано у Києві на підсумковій конференції проекту наприкінці січня.

Контактні особи: Оксана Вихівська, комунікаційний менеджер: +380988421479, cehrin.ngo@gmail.com



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!