На Компаніївщині людей вчать медіаграмотності

09.02.16, 12:00

На початку лютого у містечку Компаніївка, що на Кіровоградщині, відбувся семінар-тренінг «Я медіаграмотний» за підтримки Канадського фонду, міжнародної організації IREX, академії Української преси та інтернет проекту Stop fake.

Важливо, що учасниками семінару стали вчителі, бібліотекарі, працівники центру дитячої та юнацької творчості Компаніївського району, адже вони вчать і виховують наступні покоління і зможуть передати знання, отримані під час навчання, широкому колу населення. А сьогодення від нас вимагає знати, як впоратися з величезним потоком інформації, який щодня обрушується на нас, як визначити правдиву і неправдиву інформацію.
Цікавим виявився той факт, що жоден вчитель не сказав, що він довіряє засобам масової інформації, а деякі навіть зізналися, що після тренінгу ще більше не будуть їм довіряти. Під час підведення підсумків учасники навчання зазначили, що такі тренінги дуже необхідні для людей, особливо в наш час, коли інформаційний потік дуже великий завдяки розвитку комунікацій.
Тож організатори домовилися із деякими представниками шкіл про співпрацю з громадянської просвіти в майбутньому. Проводила цей захід ГО «Взаємодія» в партнерстві з Компаніївською централізованою бібліотечною системою та відділом освіти Компаніївської райдержадміністрації в рамках проекту «Створення осередків громадянської освіти у бібліотеках Компаніївського району», що здійснюється в межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за адміністрування ГО «Територія успіху» при підтримці Європейської Комісії.

Євгеній Кірієнко, ГО «Взаємодія»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!