Аматорські змагання під патронатом велоклубу "Там - Де - Ми"

16.02.16, 12:00

У вас вдома тепло? Ви чудово почуваєтеся сидячи перед ящиком на зручному дивані? Прекрасно! Тоді, скоріш за все, ця розповідь не для вас. Бо ж вестиму я мову про тих, кому кортить драйву! Кому по цимбалах стан нижніх шарів атмосфери, … та й верхній покрив літосфери їм теж якось до лампочки…Це активісти Кіровоградського клуба вело любителів «Там-Де-Ми».

Весна, літо, осінь,- їм усе одне… Ось і взимку завзята компанія не втрачає цікавості до катання на байках. Ба не просто покатульки,- тут усе серйозно,- змагання у стилі крос-кантрі! На галявині у лоні Лісопаркової, що вже не вперше стає «полігоном» заходів клубчан, - усе готове до старту «Winter Mile 2016»! Коровайченко Юрій завершує маркування траси для більшої її читабельності. Віталій Кравченко пахтить ароматами української національної кухні, стравами якої буде пригощати учасників сьогоднішнього дійства. Олена Пічугіна займається реєстрацією учасників для ведення протоколу змагань. Євген Рига приміря на себе жилет маршала помаранчевого кольору,- буде судити змагання (а ви собі думали…)…

Усі при ділі: допомагають з дровами для вогнищ, налаштовують фото-, відеоаппаратуру, знайомляться зі схемою траси, та об`їжджають пробні кола для ознайомлення з усіма деталями маршруту… А він, я вам скажу, досить нелегкий. 470 метрів звивистих доріжок та кручених гірок… Та начебто й небагато,- скажете ви,- але це усе вкрите шаром снігу й льоду, котрі внаслідок відлиг та приморозків поперетворювалися на «коровячі» дороги. Тут тобі і носить і крутить і підкидує де й не гадаєш. А фініш, то взагалі шедевр!

Накатана гірка з 4-метровим перепадом! Корочше кажучи,- аматорство, аматорством, а по факту, здібності драйверу мати потрібно не аби які! Коли на галявині назбиралася добряча ватага бажаючих прийняти участь у змаганнях, було проведено офіційне шикування на уявному плацу. Після коротких настанов та роз`яснень, був даний старт. Цього сонячного дня, за нагороди змагалися чоловіки у категоріях молодь і ветерани, а також дівчата у окремому заліку. Стартували трійками із проміжками по 30 секунд. Переможці та призери визначалися за кращим часом. При однаковості результатів учасників проводилися додаткові заїзди для визначення остаточного переможця. І це усе на фоні сяючого у сонячних проміннях снігу та легесенького морозцю. Поруч бавляться дітлахи, когось катають на санчатах, де-хто прийшов на лижах щоб повправлятися у ціьому виді спорту. Саша Худорожков привіз колонки,- ось вже і фоновий музичний супровід!
Женя Левінков притягнув самовара,- от вже і місце зігріву та галявина для чайних бесід! Усе до ладу! І усе це, від кірки до кірки фіксується нашими доморощеними фото корами: Андрієм Барамбою, та Валєрчиком! Що там казати, в нас навіть є доморощений журналіст,- Максим Гуцалюк, який усе мотає на вус і розписує згодом, як то кажуть,- там де треба! Отож, бачимо,- культурна інфраструктура заходу забезпечена на якісному рівні. Та все ж повернімося до наших велосипедистів, котрі, завершивши свої заїзди з нетерпінням чекали на результати змагань. Після одного рестарту для учасників, що мали однаковий час, усе було готове, і, товариство висипало на вже згадуваний плац, затаївши подих в очікуванні доброї звістки на свою адресу.

Узявши слово, Президент клубу, Сергій Ларшин, привітав учасників змагань, та висловив щирі сподівання відносно того, що жодні перепони не стануть на заваді аматорам велосипедного руху Кіровоградщини, бо коли ми усе робимо спільними зусиллями,- усе відбувається на якісному рівні, і від того виграємо ми усі. Далі розпочалася, власне, церемонія нагородження… Цього разу вдача посміхнулася Вячеславу Калюжному, котрий окрім того, що здобув перемогу у категорії «ветерани», був автором та творцем чудових стилізованих кубків у вигляді зірки, що використовується у велосипеді та цифри, яка вказувала на розряд учасника, і була виконана з велосипедного ланцюга. Як то кажуть: «Голь на выдумки хитра»… Бо ж дійсно, зі спонсорами у «Там-Де-Ми» зазвичай не густо.

Величезна дяка Обласному Центру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх», котрі раз у раз виручають наше товариство медалями різних ґатунків. Другим був наш координатор, Юра Коровайченко. Людина – легенда. Він творець багатьох клубних проектів, походів, та різнопланових заходів. Медаль «від центру здоров`я», кубок «від Славіка» та приз від Клубу (на членські внески). Завершив трійку призерів від «ветеранів» Вовк Юрій. У дівчат місця на п`єдесталі розподілилися наступним чином.
Першою була Даша Коровайченко, котра наслідуючи приклад батька, ніколи не сидить на місці: то в неї злет альпіністів, то рафтинг на Мигиї, то змагання з крос-кантрі. Усе встига, і від усього отримує справжнє задоволення. Другою фінішувала Аліна Літвінова. Дівчина рік у клубі. Але вже встигла прийняти участь не в одному клубному заході. Активістка, спортсменка, … і просто красавіца! Останньою перетнула фінішний рубіж Аліса Самсонова, котра, мабуть не пропустила жодного клубного змагання, на якому б не отримала призове місце. Сім`я Самсонових, доречі, є зразковим прикладом велосипедної європейської родини. Тато, мама, та маленька дочка Аріна часто прибувають на заходи «Там-Де-Мів» у повному «велосипедизованому» складі! Хлопчача турнірна таблиця виглядала так… На першому місті Репінський Артем. Хлопчина вже відзначався у змаганнях під час святкування Велодня 2015. Друге місце – Гостренко Олександр. Як зазначав Євген Рига, хлопець щиросердь махав лопатою задля того, аби поміж сніжних кучугурів Лісопаркової з`явилася траса змагань. За це йому окреме клубне «Дякую»!

На останній сходинці турнірної таблиці – ваш покірний слуга, Денис Ярошенко, прес-секретар цього чудового громадського об`єднання. Усі учасники, що не зайняли призових місць, отримали пам`ятний значок від прес-секретаря з логотипом змагань. Після офіційної частини, у присутніх було вдосталь часу для того аби поділитися враженнями, поїсти смачного борщу, походної каші, пролетіти на мисці по льодовій гірці, погратись в сніжки, покататись на санках та просто погомоніти біля вогнища. Ще один чудовий захід! Ще одна пам`ятна подія! Ще один якісно прожитий день! Це ми! Саме ми з вами робимо наше життя веселішим, яскравішим, динамічнішим, та бадьорішим! Це наш вело клуб втілює у життя екологічні, спортивні, та культурно-масові проекти! Це ми прагнемо донести до людей ідею здорового та якісного образу життя та мислення! Місто Кіровоград має пишатися таким аматорським колективом! Приходьте на наші заходи! Приєднуйтесь до нас! Будьте активними та здоровими! Прес-секретар Кіровоградського клубу вело любителів «Там-Де-Ми».


текст і фото надіслав Денис Ярошенко -
Прес-служба Кіровоградського велоклубу "Там-Де-Ми"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!