Нова послуга Київстар: заміна SIM-карти та відновлення номера – самостійно і дистанційно

17.02.16, 10:00

Київстар першим на ринку України вводить послугу «Самостійна заміна SIM» для абонентів передплаченого зв'язку. Тепер у разі втрати або пошкодження SIM-карти не потрібно приходити до магазину Київстар – досить купити стартовий пакет і «присвоїти» старий номер новій SIM-карті.

Інноваційний сервіс «Самостійна заміна SIM» простий і безпечний: це дві дії, кілька годин очікування – і мобільний номер знову працює, але вже з новою SIM-картою. Де б не знаходився абонент, тепер він завжди зможе відновити свій номер без звернення до магазину Київстар. Вартість послуги – 5 гривень, які знімаються з абонентського рахунку після відновлення роботи номера.

«Мешканцям сіл та невеликих міст було складно відновити мобільний номер, оскільки для цього доводилося шукати «сервісні точки» свого телеком-оператора в інших містах. Набагато простіше купити новий стартовий пакет. Тепер же кожен абонент Київстар зможе залишатися зі своїм звичним номером. Сподіваємося, що завдяки цій послузі скоротяться випадки використання нових номерів лише через втрату SIM-карти, – коментує Павло Даніман, начальник департаменту ціннісної пропозиції Київстар. – При цьому ми подбали про те, щоб захистити всіх клієнтів від дій зловмисників».

Послуга «Самостійна заміна SIM» стане в нагоді і при покупці нового мобільного пристрою, якщо SIM-карта не підходить для слота нового формату Micro або Nano. Однак якщо абонент звернеться із заміною формату карти в магазин Київстар, тепер йому нададуть цей сервіс безкоштовно.

Щоб відновити свій номер телефону та присвоїти його новій SIM-карті, потрібно виконати два кроки. По-перше, купити стартовий пакет Київстар, вставити нову SIM-карту в телефон та активувати номер набрати комбінацію для перевірки рахунку *111#(виклик), не поповнюючи при цьому рахунок. По-друге, набрати комбінацію *245*380ХХХХХХХХХ*Z...Z#(виклик), де 380ХХХХХХХХХ номер телефону, який буде присвоєно новій SIM-карті, а Z...Z дані «старої» SIM-карти: 19 цифр ICC коду (номер на звороті самої SIM-карти) або 8 цифр PUK1 (вказаний на тримачі, до якого кріпилася SIM-карта). Якщо SIM-карта або тримач не збереглися, можна дізнатися ці дані в системі «Мій Київстар» при наявності персонального пароля або у експерта довідкової служби Київстар, зателефонувавши за номером 466. При зверненні до call-центру оператор перевірить володіння номером, поставивши уточнюючі запитання.

Після цього будуть відновлені номер клієнта, грошові кошти на основному і бонусному рахунках і підключені послуги. Важливо, щоб з моменту відправки запиту до виконання заявки стара SIM-карта не реєструвалася в мережі Київстар протягом 7 годин. Якщо ж вона була знайдена і необхідність у присвоєнні номера новій SIM-карті відпала, потрібно просто вставити стару SIM-карту в телефон і включити його, не чекаючи виконання заявки.

Київстар також потурбувався про зручність клієнтів, яким необхідно бути на зв'язку під час відновлення номера. Відразу після відправки успішного USSD-запиту про заміну SIM на рахунок тимчасового номера будуть нараховані 100 хвилин для дзвінків всередині мережі Київстар і 100 Мб для користування інтернетом. Цього достатньо для вирішення екстрених питань. Поповнювати рахунок тимчасового номера не можна.

Особливу увагу Київстар приділив безпеці процедури, оскільки більшість власників банківських карт використовують мобільний номер для авторизації у системах самообслуговування банків. Щоб не допустити шахрайських дій, протягом 7 годин проводиться перевірка реєстрації SIM-карти в мережі. Якщо в цей час номер, що відновлюється, буде зареєстровано в мережі, заявка на заміну SIM-карти не виконається. Додатково скасовується умова перевірки інформації за датою та сумою останнього поповнення рахунку для відновлення PUK-коду.

Детальніше про послугу «Самостійна заміна SIM» можна дізнатися на сайті Київстар

Довідка про Київстар

Київстар – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються 25,7 млн клієнтів мобільного зв’язку і близько 810 тис. клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонери Київстар – міжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс у Нідерландах), акції якої знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Київстар є однією з провідних компаній телеком-ринку України та лідером за кількістю клієнтів. Мережа GSM компанії охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських та річкових узбереж. Волоконно-оптична мережа Київстар для швидкісної передачі даних має загальну довжину понад 47 тисяч кілометрів і ємність зовнішніх каналів понад 620 Гбіт/с.

Київстар понад 17 років працює в Україні, є одним з найбільших платників податків та одним з найкращих роботодавців, а також соціально відповідальною компанією.

За додатковою інформацією звертайтеся: pr@kyivstar.net,www.kyivstar.ua.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!