Літопис Революції Гідності на Кіровоградщині

18.02.16, 14:00

17 лютого 2016 року у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї відбувся захід «Вшануймо пам’ять Героїв Небесної Сотні» та презентація виставки «Літопис Революції Гідності на Кіровоградщині».

18-20 лютого 2014 року у центрі столиці України сталися події, які назавжди змінили історію нашої держави та Європи. Влада, не дослухавшись до справедливих вимог учасників Революції Гідності, безжально розправилась більше ніж зі ста мирними мітингувальниками. Вони увійшли в історію нашої держави як «Небесна сотня». За життя вони були людьми різних професій, різного світогляду, котрі у вирішальний для країни момент не пошкодували свого життя задля європейського майбутнього України.

Саме їм присвячено захід та виставку у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї, на якому були присутні учасники Революції Гідності, керівництво області, представники преси, громадськості, учні навчальних закладів міста.

Перед присутніми виступили координатор Кіровоградського Євромайдану Сергій Михальонок, активістка Євромайдану Наталія Вельгун, які подарували музею справжні раритети – герб України, врятований зі згорілого Будинку профспілок України у Києві, прапор Євросоюзу, під яким починались перші протести у Кіровограді у 2013 р. та прапор України з підписами 4-го форуму євромайданівців, який пройшов у Кіровограді. До слова запрошено було також першого заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко. Вони говорили про вшанування пам’яті полеглих у боротьбі за європейський вибір України, ділилися спогадами та планами на майбутнє.

Директор музею Наталія Агапєєва наголосила, що саме краєзнавчий музей є тим осередком, де має зберігатися і вивчатися сучасна історія краю.

Гостям заходу було презентовано фотовиставку «Літопис Революції Гідності на Кіровоградщині», яку прокоментував молодший науковий співробітник відділу історії Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Андрій Пропадущий.

Учасники заходу вшанували загиблих за волю України хвилиною мовчання.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!