Як створювався документальний фільм "Чміль"

20.02.16, 12:00

Напередодні презентації документального фільму "Чміль" у Кіровоградському прес-клубі з журналістами зустрілися автори: Ігор Токар та Олексій Цокалов, а також товариш Віктора Чміленка Марк Меєрович та донька Ірина. Взяв участь у прес-конференції і гість із Золочіва Іван Раповий. Іван особисто не був знайомий із Чміленком, але так сталося, що саме поряд із пораненим Іваном Чмиленка настигла куля снайпера.

Розповідаючи про стрічку, Ігор Токар зазначив, що основне питання, на яке намагались знайти відповідь: "Навіщо було йти на Майдан?". Говорячи про зйомки, автори казали, що ніхто, до кого зверталися із пропозиціює розповісти про Віктора Чміленка, не відмовились зустрітися із знімальною групою і поділитись своїми спогадами.

Під час створення фільму були й дивні випадки. Так, випадково знайшлась каска Чміленка - аж у далекому Берегові. Випадково через кілька годин після смерті Віктора її передали Олексію Пацюку. Після майдану закарпатець пішов у АТО, а згодом потрапив до третього полку у Кіровоград. Тут і побачив фото Чміленка. Також випадково знайшовся Іван Раповий.

Після сьогоднішньої презентації автори обицяють викласти фільм в мережу і кожний зможе подивитись, яким Герой України Віктор Чміленко залишився у спогадах знайомих і друзів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!