Війна і діти: Інформація ЮНІСЕФ

22.02.16, 18:00

Конфлікт в Україні має глибокий вплив на життя 580 тис дітей, які мешкають на непідконтрольних уряду України територіях, а також тих, хто знаходиться біля лінії фронту на сході країни. Серед них, 200 тис. - один з трьох дітей - потребують психологічної допомоги, йдеться у прес-релізі ЮНІСЕФ.

В Україні було зареєстровано більш ніж 215 тис внутрішньо переміщених дітей. Щонайменше одна із п’яти шкіл була зруйнована або пошкоджена. Минулого року більше ніж 20 дітей було вбито та 40 дітей отримали поранення, у тому числі 28 дітей були поранені або загинули через міни або вибухові предмети.

Згідно з даними Плану гуманітарного реагування (OCHA, 2016) все більше дітей не відвідують школу в районах уздовж «лінії розмежування» та у місцях великого скупчення ВПО. Станом на жовтень 2015 року рівень відвідуваності шкіл впав на 9% у порівнянні з докризовими показниками, коли він становив 99%. - Атестати про повну середню освіту майже 180 тис школярів на НПУТ (непідконтрольні Україні території) не визнані вищими учбовими закладами України. - У Донецькій та Луганській області лише 58% дітей відвідують дошкільні навчальні заклади.

До вашої уваги - Карта надання соціально-психологічної допомоги (джерело: Кластер з питань освіти ООН). На карті працює пошук за населеним пунктом, є уся контактна інформація організацій, дуже зручна навігація та корисна інформація.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!