Як не заплутатись у назвах вулиць?

03.03.16, 14:40

Ви знаєте, де в Кіровограді вулиця Соборна або сквер Кирила і Мефодія? Внаслідок декомунізації в нашому місті в короткий термін змінили назву десятки вулиць, провулків та площ. Щоб не заплутатися у рідному місті, кіровоградські активісти створили сайт-довідник rename.kr.ua, адже, на жаль, міська влада мало турбується про зручність городян, а перелопачувати купу документі ні у кого часу немає.

Не рятують і картографічні сервіси: Google и Yandex не встигають відслідковувати і перейменовувати назви вулиць. Тому спроба знайти потрібні адреси стає справжнім квестом.

Як говорять самі автори проекту - науковець і перекладач Богдан Стасюк, Максим Сінченко та працівники інтернет-компанії Онікс" Холін Сергій, Константин Алтухов та Дмитро Дурач - на цей проект їх надихнув приклад сусідів - вже деякий час аналогічний проект допомагає мешканцям і гостям Дніпропетровська.

Команда проекту - Богдан Стасюк, Максим Сінченко, Холін Сергій, Константин Алтухов  та Дмитро Дурач
Команда проекту - Богдан Стасюк, Максим Сінченко, Холін Сергій, Константин Алтухов та Дмитро Дурач
Сайт-довідник rename.kr.ua не лише містить інформацію, як називалась вулиця "до" і "після", але й коротку інформацію про те, на честь кого чи чого дали назву.

Сервіс поки працює у тестовому режимі. Незабаром з'явиться симпатичний дизайн, у планах також зробити прив'язку до он-лайн карти. До речі, можна подавати і свої пропозиції через контакти на сайті або сторінку у соціальній мережі Facebook.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!