Досвід медіаосвітніх практик на Кіровоградщині презентували всій країні

22.03.16, 10:00

Днями у Києві відбулася Міжнародна науково-методична конференція з практичної медіаграмотності, яку проводила "Академія Української Преси". У конференції взяли участь і кілька кіровоградців, зокрема досвід медіаосвітніх практик у нашому регіоні презентували Ірина Ткаченко та Олександр Ратушняк, викладачі педагогічного університету ім.В.Винниченка (Факультет філології та журналістики).

- Я доповідала про досвід організації медіаосвітніх кемпів та Media camp "Чистий простір" на секції "Медіатворчість, медіасоціалізація, медіаспоживання, - пише у Fecabook Ірина Ткаченко, - Вдячна за можливість долучитися до непересічної науково-практичної конференції отримала після активної участі у проекті Будь медіаграмотним!

За словами Ірини Ткаченко, чи не перше вона оцінила проект, створений разом з колегами, як результат медіатворчості, і отримала чергове підтвердження унікальності і дієвості медіа-кемпу як формату для медіаосвіти.

- Було приємно знаходитися в середовищі прогресивних і творчих медіапедагогів - багато практики, ідей, реалізованих проектів - медіаосвітніх тренінгів, створених учнівських медіа тощо. Всі учасники були вражені досвідом КЗ "НВК школа І-ІІ ст-ліцей "Гарант" з Лисичанська. Той випадок, коли медіа стає зброєю, - ділиться враженнями Ірина.

Цікавим аспектом обговорень була тема інтеграції медіаосвіти в суспільні науки. Конференцією було охоплено проблеми становлення медіаосвіти та медіаграмотності у дошкільних закладах та початковій школі, у середній і старшій школі, у вищій школі та післядипломній педагогічній освіті.

У конференції взяли участь перший секретар Посольства Королівства Нідерландів в Україні Ріні Бюс, директор Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Наталія Вяткіна, виконуючий обов’язки директора Регіональної місії Агентства США (USAID) в Україні, Білорусі, Молдові та на Кіпрі Джон Пеннел, директор Інтерньюз в Україні Вейн Шарп, директор програм ІRЕХ Україна М’яхрібан Карягдииєва, менеджер програм Медіаінституту FOJO Ольга Валле, освітяни та науковці.
-Тепер маю в своєму портфоліо фото з медіакритиком Наталією Лигачовою, шеф-редактором Телекритика, яка презентувала, крім доповіді, проект Детектор медіа, ділиться враженнями Ірина. І анонсує новий проект - Медіа-освітній десант, який був підтриманий British Council Ukraine в межах програми Active Citizens Ukraine. Менеджер проекту - енергійна і медіаграмотна Ірина Маранська. Читайте більше незабром про Медіа-освітній десант на сайті "Тусовка"!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!