Ремонт та перекриття доріг Кіровоградщини - відтепер на Яндекс.Картах

05.04.16, 12:00

Яндекс і Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) запустили перший спільний проект. Фахівці агентства почали вносити на Яндекс.Карти інформацію про дорожні роботи та перекриття на міжміських трасах Кіровоградської області й інших регіонів України. Тепер кіровоградці точно знатимуть, відкрита дорога чи ні.

Дані Укравтодору будуть доступні на yandex.ua/maps, у програмах Яндекс.Карти та Навігатор (останнім в Україні користується кожен восьмий водій). За їх допомогою автомобілісти, які збираються до іншого міста, зможуть подивитися, чи не проводяться на трасі ремонтні роботи, а у разі обмеження руху – скільки вільних смуг залишилося. Укравтодор показуватиме і стихійні перекриття, наприклад пов’язані з мітингами. Програми також допоможуть побудувати маршрут в об'їзд перекриттів – за умови якщо це у принципі можливо.

«Відомості про перекриття на міжміських трасах були на сервісі й раніше, але лише часткові. Щось ми брали із відкритих джерел, щось додавали користувачі. Завдяки Укравтодору тепер у нас буде повна картина. Через інтерфейс адміністратора наші партнери самі додаватимуть на сервіс свіжу інформацію, щойно вона до них надходитиме», – говорить Євген Боднар, менеджер із роботи з партнерами компанії «Яндекс.Україна».

«Ми вирішили співпрацювати з Яндексом, тому що вони мають одну з найзручніших для водіїв карт. 16 березня ми підписали Меморандум про співпрацю, згідно з яким будемо безкоштовно розміщувати нашу інформацію на Яндекс.Картах. Через вкрай обмежене фінансування дорожньої галузі для нас це неабиякий плюс. Укравтодор сподівається, що й інші розробники геоінформаційних систем підтримають цю ініціативу», – прокоментував запуск проекту Голова Укравтодору Андрій Батищев.

Державне агентство автомобільних доріг України займається дорожнім господарством країни й управляє автошляхами загального користування. У його віданні 169,6 тис. км доріг, 6259,2 км із них – у Кіровоградській області (2119 км доріг державного значення і 4140,2 км – місцевого). На Яндекс.Карти потраплятиме інформація про усі автошляхи. 2016 року на ремонт автодоріг Кіровоградської області із держбюджету виділено понад 225 млн грн.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!