Весна - час "прильоту" молодих вчителів

05.04.16, 16:00

Весна, молодість, краса, натхнення – саме з такими словами асоціюється у мене щорічний обласний зліт молодих вчителів, який ось уже 45-й раз збирає педагогічне майбутнє Кіровоградщини. Цей зліт унікальний, адже наша область, напевно, єдина, де існує ця прекрасна традиція, започаткована Василем Олександровичем Сухомлинським.

Цьогорічний ювілейний зліт, який проходив з 30 березня по 1 квітня, за ініціативи обласної організації профспілки та підтримки відділу освіти молоді та спорту Кіровоградської РДА і районної організації профспілки був присвячений 25 річниці незалежності України. Кіровоградський район представляли два талановитих молодих педагога Грозан В.А. – вчитель музики Первозванівської ЗШ І-ІІІ ст., який до речі став переможцем конкурсу та здобув титул «Містер освітянин» та Тригубенко Ю.С.- педагог-організатор Великосеверинівської ЗШ І-ІІІ ст. яка підкорила усіх не лише педагогічним талантом, але й хистом до кулінарії, що дало змогу перемогти у номінації «Міс креативність».

Програма зльоту була дула дуже насичена й цікава. Розпочалась вона із прийому молодих вчителів у обласній раді та ОДА. Учасників зльоту привітали губернатор Кіровоградщини Кузьменко С.А. та начальник управління освіти Таборанський В.П. Кращим молодим педагогам-новаторам були вручені профспілкові премії ім.В.О.Сухомлинського та І.Г.Ткаченка. І дуже приємно , що серед них була і наша вчителька початкових класів Бібікова А.М. (Червоноярська ЗШ). Потім учасники зльоту ознайомились із досвідом роботи Малої Академії Наук щодо розвитку обдарувань учнівської молоді та практикою роботи педагогічного колективу базового МАН закладу освіти – Кіровоградського навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв).

Не менш цікавими та захоплюючими були наступні два дні зльоту, які проходили на базі закладів освіти м.Одеси. Велике враження справив Одеський будинок вчених де відбулась зустріч молодих вчителів Кіровоградської та Одеської областей. Молодь обговорила проблеми пов’язані з децентралізацією влади та об’єднання територіальних громад , обмінялись досвідом щодо забезпечення соціального захисту працівників освіти в умовах галузевих та державних реформ. Нікого не залишила байдужими екскурсія по Одесі, а особливо Одеський національний академічний театр опери і балету, де ми переглянули оперу «Мадам Баттерфляй».

Вечір другого дня закінчився феєричною конкурсною програмою «Світ моїх захоплень» де молоді вчителі продемонстрували усе різнобарв’я своїх талантів. І так співпало,що нам пощастило відчути усю одеську атмосферу, побувавши на Гуморині. Переконана, що повернувшись додому, молоді вчителі принесуть у свої навчальні заклади той неповторний дух патріотизму, яким був наповнений зліт. Вірю, що ця гарна традиція ніколи не перерветься, адже це ще й нові друзі, нові знайомства, це унікальний досвід, який так потрібен молодим учителям, щоб з новими силами, натхненням працювати далі.

текст та фото надіслала Євгенія Бєжан, голова районної профспілкової організації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!