Рятувальники навчали школярів правилам безпеки

07.04.16, 12:00

У справі попередження пожеж, техногенних і природних катастроф працівники Служби порятунку найбільше уваги приділяють навчанню дітей та молоді правилам безпечної життєдіяльності. Одним із таких навчальних інтерактивних заходів, у якому залюбки беруть участь не лише діти, а й дорослі, є акція «Запобігти. Врятувати Допомогти».

Днями працівники Управління ДСНС (як це розшифрувати - Бог його знає) в області побували в гостях у колективу загальноосвітньої школи №18 м.Кіровограда, де у рамках шкільного Тижня знань безпеки життєдіяльності провели акцію із залученням пожежно-рятувальної техніки.
Впродовж більше двох годин рятувальники роз’яснювали учням найбільшої у місті школи, наскільки важливо знати й постійно дотримуватись правил безпеки, які необережні вчинки найчастіше призводять до біди і як потрібно поводитись у різних екстремальних ситуаціях, зокрема під час пожежі в адміністративній будівлі, у квартирі, під’їзді чи житловому будинку, як надавати допомогу постраждалим, як уникнути травм, якщо натрапив на вибухонебезпечний предмет, кому повідомляти про надзвичайну подію і за якими номерами телефону та ще багато іншого.
Хочеться відзначити високу активність учнів 18-ї школи, які охоче долучались до конкурсів, запропонованих працівниками служби з надзвичайних ситуацій, та вікторини, уважно слухали роз’яснення щодо правил безпеки та жваво їх обговорювали, а також спілкувались з бійцями пожежно-рятувальної частини міста про їх роботу, цікавились, яке оснащення є у пожежному автомобілі та як воно використовується, приміряли бойовий одяг, каски та протигази. На щастя, не кожному в житті доводиться бути учасником або свідком надзвичайної події, тому справжнім відкриттям для присутніх на акції стала демонстрація злагоджених дій рятувального підрозділу під час порятунку постраждалого на пожежі.

Безумовно, спільною метою батьків, вчителів та працівників пожежно-рятувальної служби є створення таких умов для зростання, розвитку й навчання дитини, щоб вона не почувалась безпорадною у різних ситуаціях як сьогодні, так і в майбутньому, і для цього потрібно докласти максимум зусиль і задіяти усі можливі засоби, адже життя й здоров’я дитини – понад усе, пише прес-служба Управління УДСНС (а які б варіанти розшифровки цих букв запропонували ви?)



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!