Американка навчила наших психологів, як протистояти кризі

29.05.16, 14:00

Днями у Волонтерському центрі Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості відбувся психологічний тренінг „Простір адаптації в процесі подолання кризових станів та ПТСР”. Модерував захід Андрій Фоменко, заступник з методичної роботи директора центру, практикуючий кризовий психолог.

Тренінг був орієнтований на те, щоб розглянути цілий ряд травмуючих факторів кризи у сучасному суспільстві та шляхи їх вирішення. До нього долучились учасники бойових дій на Сході, кіровоградські психологи, науковці та студенти, представники громадських організацій, журналісти та громадські активісти.

До процесу обговорення існуючих проблем долучилась Віта Атаманчук, радник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації. Вона активно підтримала ідею створення єдиної мережі кризової психологічної допомоги. Такий крок значно полегшить взаємодію психологів міста зі споживачами їх послуг. Першочергове завдання мережі – єднання фахівців різних напрямків кризової психологічної допомоги. Головним моментом був обмін досвідом учасників, адже кожен з них має свої напрацювання та практику роботи у даній сфері.

У другій частині тренінгу із учасниками працювала психотерапевт Christina Hampton, M.A., LMHC, Arts Psychotherapist and Licensed Mental Health Counselor, волонтер Корпусу Миру США в Україні. Вона поділилась знаннями з нейробіології травми та арт-терапевтичними засобами її подолання. Слід зазначити, що для кіровоградських психологів великим досягненням є можливість безпосереднього контакту з фахівцями з подолання психологічної травми зі Сполучених Штатів Америки. За підсумками тренінгу кожен з учасників висловив свою думку про розвиток професійної взаємодії психологів міста.

Яніна Ликова, фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!