Професія рятувальника - крізь призму дитячих малюнків

03.06.16, 14:00

В обласній бібліотеці для юнацтва відкрилася виставка робіт переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку та живопису на протипожежну і техногенну тематику. На виставці було понад 50 робіт юних мешканців Кіровоградщини віком від 6 до 18 років. Через малюнок діти зобразили професію рятувальника, уявили як запобігти пожежі або не зазнати травмувань під час канікул.

На святкову подію були запрошені учні кіровоградської школи «Вікторія-П», та учасники конкурсу, яких столичне журі відзначило грамотами. Зокрема, грамотою та заохочувальним подарунком була нагороджена студентка Кіровоградського будівельного коледжу Ольга Леонова та учениця дитячої художньої школи ім. О.Осьмьоркіна Єлизавета Гордя. Третє місце у Всеукраїнському конкурсі посіла мешканка Знам’янки Олександра Радінович.
Після нагородження на гостей бібліотеки чекала пізнавальна програма – діти збирали з пазлів листівку «Вивчіть правила пожежні – будьте завжди обережні!», відповідали на запитання «Вікторини». Багато бажаючих зібрали конкурси «Протигаз» та «Водій пожежного автомобіля». Тож, граючи діти швидко засвоювали як не допустити у своєму житті небезпечних подій. Допомогли у цьому і малюнки ровесників, які доступно розкривають тематику безпечної життєдіяльності.
Виставка діятиме впродовж червня, аби діти, які відвідують пришкільні табори, могли ознайомитися з кращими роботами та вже у наступому році вирішили приєднатися до учасників конкурсу дитячого малюнку та живопису. Організаторами конкурсу виступили Добровільне пожежне товариство України спільно з ДСНС України та редакційною колегією журналу «Пожежна та техногенна безпека».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!