Найголовнішого очима не побачиш: Стихійні читання "Повітря"

28.06.16, 16:00
Автор фото - Артем Луценко
Автор фото - Артем Луценко

У Кіровограді твір Антуана де Сент-Екзюпері «Маленького принца» читали в справжньому літаку. До такого прийому, Ірина Ткаченко та Ольга Цимбаліст вдались організувавши акцію «стихійні читання». Вона полягає у тому, аби читати в голос улюблені твори у незвичних для цього місцях, пише сайт "Златопіль".

Першою локацією обрали справжній літак АН-24. Віднедавна це повітряне судно виконує функцію інтерактивного музею на території Кіровоградської льотної академії. Це стало можливим завдяки проекту "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні (автор проекту - помічник начальника академії Ольга Кушнір).
Організатори стихійниї читань - Ірина та Ольга і їх команда, - також учасники програми "Активні Громадяни". Вони кажуть, що такими читаннями планують доторкнутись до чотирьох стихій – повітря, води, землі та вогню. Паралель польотів та повітря провели з літаком.
Маючи можливість потрапити до справжнього колись літаючого екземпляра, Ірина та Ольга і створили перші в Кіровограді «стихійні читання». Аби слухачі, краще поринули у атмосферу дитинства, організатори обрали формат «театр вух». Це тоді, коли присутні через зав’язані очі, спрямовують свої рецептори лише на слух. Кажуть, таким чином уява людини починає відкривати раніше не пізнані горизонти фантазій.
Провівши короткий інструктаж, і сказавши: «Просимо, під час польоту, ввімкнути вашу уяву на максимум» - командир борту дав команду до «стихійних читань». Розпочали із діалогу між маленьким принцом та Лисом. Наступного разу, такого роду читання організатори планують влаштувати на парусній яхті. Потім палитимуть багаття і спустяться у підземелля. Ми хотіли б, аби люди разом зі своїми дітьми, друзями читали українською мовою.
І щоб такі зібрання в незвичайних місцях сприймалися, як особлива культура і цінність до натхнення і поваги один одного – говорить співорганізатор читань Ірина Ткаченко Читали «Маленького принца» протягом півтори години. Свою улюблену частину твору, змогли озвучити навіть діти. Зійшовши на землю, учасники акції від такого експерименту в захваті.
Кажуть, коли були на борту літака із зав’язаними очима, склалось враження справжнього польоту. Тепер з нетерпінням чекають наступних «стихійних читань» «Найголовнішого очима не побачиш, - треба дивитися серцем!» - цитата з книжки «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері
Автор фото - Артем Луценко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!