В обласному центрі все більше людей захоплюються відеозйомкою з квадрокоптерів

05.08.16, 14:00

Все більше жителів обласного центру долучаються до незвичного і дорогого хоббі. За допомогою квадрокоптерів вони знімають незвичайні відео та завантажують в Інтернет, передають "Новини Кіровоградщини".

Віднедавна Андрій Валявський почав дивитися на місто з висоти пташиного польоту. До цього, каже, авіацією не захоплювався. Втім чоловік дуже цікавиться технічними новинками. Зваживши всі „за” і „проти”, вирішив придбати літальний апарат. Керувати квадрокоптером чоловік навчався за містом. Каже, аби не розбити вартісний дрон, спершу потрібно налітати щонайменше 5-6 годин на відкритому просторі. Основні перешкоди для польоту – дощова погода та сильний вітер.

Найбільше подобається літати за містом, каже Андрій. Окрім відсутності радіозавад там можна відзняти гарні краєвиди. Нещодавно, згадує, допомагав міським комунальникам налаштувати вуличне освітлення площі Героїв Майдану. У світі квадрокоптери широко застосовують у послугах доставки вантажів чи знищенні шкідників на полях. В Україні це поки що малорозвинено, каже чоловік. Втім впевнений: серед найперспективніших шляхів – використання дронів для пошуково-рятувальних робіт.

Теоретично квадрокоптер Андрія може злетіти на висоту до одного кілометра. Втім, за законами малої авіації підніматися вище 300 метрів заборонено. А поблизу аеродромів – не вище 50-ти метрів. Власників квадрокоптерів чоловік закликає поважати особистий простір інших людей і не літати низько над чужими оселями.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!