Кропивницький збирає пластунів

18.08.16, 18:00

Із 14 по 21 серпня у Кропивницькому проходить навчальний етап всеукраїнського пластового військово-патріотичного табору «Легіон-19», повідомляє сайт міськради.

Цього року збори присвячені пластуну, капітану ЗСУ (3-ій окремий полк спецпризначення, Кропивницький) Євгену Подолянчуку, який загинув 2015 року, захищаючи донецький аеропорт.
Учасники “Легіону” - це пластуни з 9-ти областей України, зокрема з Луганщини та Донеччини. Головною метою табору є ознайомлення молоді з військовими формуваннями України, популяризація військової служби в лавах української армії, навчання юнаків військової справи. Українські пластуни збираються разом вже 19 років поспіль. Протягом свого існування табір виховав більше 1300 пластунів (скаутів), частина з яких беруть участь у бойових діях на Сході України у складі Української армії.

Навчають юнаків військової справи розвідники — бійці 3-го окремого полку спеціального призначення. Програма табору включає в себе навчання з тактичної медицини, стрільби, картографії, лідерства, а також здачу фізичних нормативів, лекції з історії України та зустрічі з учасниками російсько-української війни. Цього року участь у таборі беруть 44 юнаки.
Сьогодні, 18 серпня, ввечері в рамках табору відбудеться святкова ватра за участю лідера гурту «Тартак» Сашка Положинсього, який є автором пісні «Мій лицарський хрест» - символу табору, що вручається найкращим його учасникам.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!