Шматочки неба на землі

26.08.16, 12:00

В Олександрії на території авіаційної військової частини 2269 Національної гвардії України незабаром відкриється місцевий музей авіації.

Як розповів "Олександрійським новинам" заступник командира військової частини 2269 по роботі з особовим складом Юрій Криндач, відкриття такого музею під відкритим небом приурочено на честь Дня авіації, який відзначається 27 серпня.

Першим експонатом у музеї, за словами Ю. Криндача, стане вертоліт "МІ-6", який протягом багатьох років здійснював польоти безпосередньо над Олександрійщиною, однак на сьогодні даний тип гвинтокрилів вже не використовується у військовій авіації й відповідно підлягає утилізації. Таким чином військові планують увіковічити пам'ять легендарного повітряного судна, яке могло підняти у повітря понад 40 тонн вантажу, і продемонструвати олександрійцям його надійність та потужність. Разом з тим, військові припускають, що до зазначеного експонату незабаром можуть приєднатися й інші моделі гвинтокрилів військової авіації.

Наразі нацгвардійці активно працюють над перевезенням по частинам великогабаритного вертольоту з військового аеродрому та встановленням його на підготовленому місці, після чого його зможуть побачити і дослідити усі бажаючі олександрійці та гості нашого міста.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!