А ви чули про гру в радість?

06.09.16, 12:00

З дитинства ми знаємо багато різних ігор, проте, мабуть, ніколи не чули про гру в радість. Що це за гра та як в неї грати можна було дізнатися під час презентації книги Елеонор Портер «Поліанна», яка відбулася 3-го вересня у парку відпочинку «Ковалівський».

Тихе американське містечко Белдінгсвілл, що живе своїм неквапливим життям. Та ось сюди приїздить дівчатко на ім’я Поліанна, і невдовзі немов сонечко осяває все навколо: людські обличчя променяться щирими усмішками, очі ясніють добротою, а на вулицях раз по раз чути веселий безтурботний сміх… Яку ж радість приносила Поліанна? Кого першого вона навчила грати в свою гру? Чому кожен мешканець приходив до дівчинки з повідомленням, що він хоче грати в її гру? Про це говорили під час заходу бібліотекарі з дітьми та їх батьками.

Теплого вересневого дня всі бажаючі взяли участь у вікторині. Бібліотекар зачитував твердження, а учасники відповідали «так» чи «ні». Діти цікаво розповідали про зміни, які відбулися у житті мешканців містечка з появою Поліанни, з’ясовували правила гри дівчинки та самі опановували «Гру в радість».
Спільними зусиллями діти і бібліотекарі створили «сонце радості». На ватмані було намальоване сонечко із словом «радість». І дорослі, і діти підходили до ватману і писали на промінчику слово, з яким у них асоціюється «радість». Сонечко, родина, море, день народження, морозиво, конструктор «Лего»… А ще учасники склали правила гри у радість:
1. Завжди посміхатись.
2. У поганому знаходити щось хороше.
3. Ніколи не сумувати.
4. Думати про те, що дещо може бути й гіршим.
5. Ніколи не сміятися з чужого горя.

Всі бажаючі мали змогу сфотографуватися з книгою Елеонор Портер, з лялькою Поліанною та в капелюшку Поліанни. Молодь із задоволенням робила селфі, а малеча малювала все, що на їх думку приносить радість.
На закінчення зустрічі бібліотекарі порадили всім, хто ще не читав «Поліанну», ознайомитися з нею. Адже прочитавши цей роман, кожен незчується, як забуде про всі свої прикрощі й почне втішатися життям.
10 вересня буде презентовано книгу «Пригоди барона Мюнхаузена» Рудольфа Еріха Распе. В основу фантастичних розповідей покладено оповідання справжнього барона Мюнхаузена, який жив у XVIII столітті в Німеччині. Мюнхаузен уславився як дивовижний оповідач, вигадник найнеймовірніших історій. Його іменем нині називають людей, які люблять пофантазувати і приписують собі всілякі неймовірні подвиги. Запрошуємо вас відвідати наш літній читальний зал! Гарний настрій та безліч емоцій – гарантуємо!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!