Асоціація з ЄС: що вона дає Україні?

07.09.16, 14:00

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» та Товариство Лева у партнерстві з Фондом міжнародної солідарності (Польща) оголошують конкурс «Асоціація з ЄС: що вона дає Україні?» серед українських регіональних журналістів (5-та хвиля) на найкращі опубліковані/оприлюднені матеріали, присвячені Угоді про асоціацію Україна-ЄС, її практичним аспектам, викликам та перспективам. Конкурс є частиною проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа», що реалізується за кошти Програми «Підтримка демократії», яка фінансується з Програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Призовий фонд Конкурсу складає техніка (ноутбуки, планшети тощо).

Конкурс оголошуватиметься щодвамісяці і триватиме до листопада 2016 року. Набір на кожен новий цикл Конкурсу буде оголошено окремо. До участі у Конкурсі запрошуються журналісти регіональних ЗМІ усіх форм (державна, комунальна, приватна) та типів (теле- та радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа) власності.

Вимоги до матеріалів: До участі у Конкурсі допускаються матеріали, які стосуються європейської інтеграції України на регіональному рівні з особливим акцентом на реалізацію Угоди про асоціацію (УА) з ЄС, готовність українського бізнесу, державних інституцій, законодавства тощо до її імплементації. Це можуть бути матеріали, присвячені таким питанням: функціонування передбаченої УА глибокої та всеосяжної Зони вільної торгівлі, яка розпочала діяти з 1 січня 2016 року (зокрема, вплив її на місцевий бізнес, споживачів, обсяги інвестицій тощо); проблематика УА в контексті відносин Україна-ЄС-Росія, у тому числі що стосується торгівлі; виконання Україною положень Порядку денного асоціації; приклади задіяння на місцевому рівні євроінтеграційного досвіду інших країн Центральної та Східної Європи у різних сферах, у тому числі за допомогою угод про асоціацію або подібних до них. 1. Очікуємо також матеріалів, присвячених євроінтеграційній тематиці загалом на прикладі конкретних подій та процесів у регіонах, перейняттю досвіду ЄС у повсякденному житті громад та державних інституцій – наприклад, у тому що стосується екології, енергозбереження, транспорту, адміністративних послуг тощо. 2. Матеріали, що надсилаються на розгляд Конкурсної комісії, повинні бути оприлюднені (в ефірі регіональних телерадіокомпаній/ на шпальтах регіональних друкованих видань/ на веб-сторінках онлайн-ЗМІ) упродовж періоду з 1 липня по 9 жовтня 2016 року.

3. Кожен регіональний журналіст, що бере участь у Конкурсі, має надіслати два – три авторських матеріали. 4. Матеріали, що не відповідають тематиці Конкурсу, розглядатися не будуть. 5. Матеріали мають бути оприлюднені/опубліковані українською або російською мовами. 6. Мінімальний обсяг сюжетів для телебачення та радіо – 3 хвилини, максимальний – 30 хвилин. Мінімальний обсяг матеріалів для газет та онлайн-ЗМІ – 5 тис. друкованих знаків (з пробілами), максимальний – 12 тис. знаків. 7. Матеріали, подані до участі у Конкурсі, не рецензуються, організатори Конкурсу не ведуть листування з авторами щодо змісту текстів чи сюжетів. 8. Матеріали у вигляді лінків, а також текстів у Word-форматі (для газет допустимі PDF-файли), мають надсилатися на адресу eucontest.ua@gmail.com з позначкою "Конкурс".

ОБОВ"ЯЗКОВО! У тілі листа прохання вказувати такі персональні дані:

Ваші (автора матеріалів) прізвище та ім’я; Місто, в якому Ви проживаєте/працюєте; Назва редакції ЗМІ, у котрій Ви працюєте, та лінк на нього; Посада, яку Ви обіймаєте; Ваш досвід роботи у журналістиці; Ваш номер мобільного телефону. Результати Конкурсу визначає журі, до складу якого запрошені експерти з питань європейської інтеграції та профільні журналісти.

ДЕДЛАЙН для подачі заявок: 9 жовтня 2016, 23:00.

Додаткову інформацію можна отримати у координатора Конкурсу:

Ольга Гуртовенко, Інтерньюз-Україна, тел.: 050 820 27 77, або e-mail: ogurtovenko@internews.ua

Ольга Сушицька, Інтерньюз-Україна, тел.: 067 243 63 55, або e-mail: osushytska@internews.ua

*******************************************************************************************************

Назва проекту: «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа».

Строки реалізації проекту: 14 вересня 2015 року – 31 березня 2017 року.

Проект реалізується польським Фондом міжнародної солідарності у співпраці з Інтерньюз-Україна та Товариства Лева; фінансується Американським агентством з міжнародного розвитку USAID та Фондом міжнародної солідарності.

Мета проекту: підвищити рівень знань та поінформованості громадян України щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС (УА), можливостей та викликів, які постануть перед українським суспільством; підвищити кількість збалансованої інформації щодо імплементації УА.

Цілі проекту: підвищити рівень знань та професійного потенціалу українських ЗМІ задля якіснішого та збалансованішого висвітлення питання УА в медіа. Проект Стратегії інформування суспільства щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде розроблено спільними зусиллями Експертної групи проекту та Урядового офісу з питань європейської інтеграції Кабінету Міністрів України.

Проектом передбачені такі заходи: 1) 6 вишколів для журналістів регіональних ЗМІ; 2) 3 майстер-класи для головних редакторів та менеджерів регіональних ЗМІ; 3) 6 хвиль конкурсу для журналістів; 4) грантовий конкурс для ЗМІ; 5) навчальні візити до Брюсселю та Польщі; 6) розробка проекту Стратегії інформування суспільства щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Очікуваний вплив проекту на розвиток відповідної галузі або регіону: Громадська підтримка задля успіху реформ, необхідних для імплементації УА, є настільки важливою, наскільки наявність політичної волі та експертизи у їх проведенні. Досягнення широкої громадської підтримки можливе лише шляхом інформаційно-освітньої кампанії, яка може бути розроблена на основі вищезгаданої Стратегії. Такий документ окреслюватиме головні повідомлення, ключові цільові аудиторії та роль медіа, що мусять в унісон із урядом роз'яснювати суспільству провідну ідею УА та важливість імплементації Угоди. Проект також спрямований на підтримку внутрішньої консолідації України, адже європейська інтеграція неможлива без неї. Проект сприятиме діалогу журналістів Сходу та Заходу, Півночі та Півдня України шляхом їх спільної участі в ознайомчих візитах до Польщі та Брюсселю, майстер-класах та вишколах. Організація заходів (майстер-класів та вишколів) для журналістів з Півдня та Сходу України на теренах Західної України матиме ключове значення у розумінні регіональних особливостей та підходів до роботи центрально-західних регіональних ЗМІ з органами місцевої влади, комунікації з громадою.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!