«Діти Сварога»: Ідейний мотоклуб зі здоровими амбіціями

19.09.16, 11:44

В суботу, 17 вересня 2016 року, в місті Новомиргороді відбулася цікава культурно-мистецька подія – презентація першого в місті мотоклубу «Діти Сварога». На дійство, яке розпочалося о 17:00 на літньому майданчику в центральному парку, були запрошені всі без виключення мешканці Новомиргорода. Але справжньою окрасою заходу, звісно, стали рок-гурти, які приїхали привітати з «Дітей Сварога» з Малої Виски («Overkeel») і Кропивницького («Рубікон»).

На гідному рівні виступили і Новомиргородські гурти «Йдемо на Захід» і «FUNDIRE». Перед початком концерту вдалося поспілкуватися з байкерами – засновниками цього руху в Новомиргороді. Говорили про ідейне наповнення їх новоствореного об’єднання, членство, правила та, звісно, про плани на майбутнє. Як пояснив засновник мотоклубу «Діти Сварога» Андрій Федоров (він же зараз є й Президентом клубу), байкери об’єдналися не лише для того, щоб «окреслити» свої вподобання. Організація створена здебільшого для того, щоб пропагувати здоровий спосіб життя, вносити нові барви в культурні проекти міста, знаходити для молоді та старшого покоління альтернативу в питанні проведення вільного часу. Але акцентують свою увагу байкери, звісно, на юнаках і дівчатах нашого міста: саме їм творити майбутнє. «Ми бачимо, що сьогодні молодь майже не має альтернативи посиденькам в барах та алкоголю в якості дозвілля. Ми хочемо запропонувати нову, цікаву сферу діяльності, де кожен член організації зможе проявитися, розвинути свої природні таланти і зрости над собою. Ми плануємо в такий спосіб розвивати нашу, національну культуру, вчити людей бути українцями за духом і діяльністю.

Кожен учасник нашого руху повинен чітко усвідомити: «Діти Сварога» - це діти рідної землі, які будуть викорінювати «популярність» свавілля та порушення правил життя у цивілізованому суспільстві», - коментує плани на майбутнє та особливості діяльності мотоклубу спікер, якого обрали для спілкування з пресою байкери. Так, станом на сьогодні «Діти Сварога» мають свій, чітко прописаний Статут, а також конкретний розподіл функціональних обов’язків. На жилетах, що одягли байкери, презентуючи свій клуб, кожен мав нашивку: «Президент», «Механік», «Скарбник», «Дорожній капітан» тощо.. Отже, маємо структуровану, повноцінну організацію людей, які об’єднані спільною метою. В Статуті, за словами хлопців, є кілька жорстких пунктів як для сучасних містян: абсолютна неприпустимість вживання алкоголю за кермом транспортного засобу, дотримання правил дорожнього руху та водійської етики. Уже зараз, на перших етапах роботи, мотоклуб налічує 14 повноправних учасників та близько 30 прихильників. Про цікавинки, які вдалося почути в ході тригодинного спілкування з «Дітьми Сварога» можна розповідати багато.

Але, щоб не перевантажувати читача, скажемо лише, що хлопці планують організовувати в місті цікаві, в своєму роді унікальні мистецькі заходи, популяризувати українську культуру, виховувати в людях естетичні цінності. Як вони будуть це робити, ми дізнаємося згодом, уже в процесі діяльності членства мотоклубу. Нині ж важливо сказати, що на презентацію, організовану хлопцями, охоче зійшлися мешканці міста. Кілька сотень мешканців Новомиргорода насолоджувалися теплою погодою і якісним (не побоюся цього слова) концертом. В програмі презентації були і жарти, і вікторини, і конкурси. Але справжнім подарунком для містян стала пропозиція безкоштовно покататися на будь-якому з мотоциклів, які виблискували на вересневому сонці біля сцени. І від того, що їхати доводилося позаду власника мотоциклу, задоволення меншим не стало. Тож, бажаємо «Дітям Сварога» розвитку і послідовних, масштабних перемог на шляху до втілення мети. І, користуючись нагодою, зичимо нашим талановитим музикантам з гуртів FUNDIRE та «Йдемо на Захід» лишатися такими ж дієвими, веселими, запальними. Натхнення вам, хлопці, на поповнення репертуару якісними зразками пісень українською мовою.

Наталя Святокум



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!