У місті відзначили Всесвітній день контрацепції

29.09.16, 16:00

У понеділок, 26 вересня, у всьому світі відзначили Всесвітній день контрацепції. Громадські органіазції, що є учасниками Всеукраїнської коаліції з репродуктивного здоров’я і планування сім’ї, провели кілька просвітницьких акцій, задля того, щоб містяни дбайливіше ставились до власного здоров'я і убезпечували себе та своїх коханих людей.

Для жінок, що перебувають у Кіровоградському обласному соціальному центрі матері та дитини, тренерка Ольга Гріднєва провела тематичне інтерактивне заняття. Наразі у центрі перебувають десятеро жінок. На них чекала розповідь про методи контрацепції та виважені підходи до їх вибору і застосування, та відповіді на питання, що хвилюють матусь. Мова йшла по різне: від міфів, що існують навколо методів контрацепції, до джерел отримання актуальної правдивої інформації. Завядки інформаційним матеріалам, що були надані БФ "Здоров'я жінки і планування сім'ї" важлива інформація перебуватиме у них під рукою, разом із номером "гарячої" інформаційної лінії, 0 800 50 27 57, де можна отримати консультацію від кваліфікованих фахівців.

У Кіровоградському професійному ліцеї сфери послуг учням активісти НРГО "Прес-клуб реформ" пропонували перевірити свої знання у рамках тематичного квесту. На 12 команд чекали чотири цікаві “станції”, із різними завданнями: дати відповідь на питання, що стосуються методів збереження репродуктивного здоров’я, створити тематичний плакат та творчий конкурс. Інтимна сфера - це не лише фізичні взаємини, але й почуття, тому учасниці і учасники, за допомогою своєї креативності мали швидко зорієнтуватися та у вигляді сценки, вірша, танця чи пісні показати, наприклад, кохання чи обійми.

Приємним сюрпрізом для організаторів був рівень знань, що його показали команди, відповідаючи на підготовлені питання, адже найрозповсюдженіші міфи про методи контрацепції молодь з легкістю спростовувала, а от обговорюючи сітуації, що можуть бути ризикованими для життя і здоров’я, навпаки, учасники впевнено обирали вірні моделі поведінки.

Курсанти-волонтери льотної академії (ГО "Волонтерський рух першої допомоги") спільно з Загоном швидкого реагування та ГО "Турбота" провели акцію присвячену проблемам репродуктивного здоров"я. Волонтерки розповсюджували серед студентів навчального закладу (серед которих, до речі, є не лише українці, а й представники різних країн) інформаціні матеріали, інформацію про безкоштовну інформаційну телефонну лінію з питань репродуктивного здоров’я та відповідали на питання.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!