Порятунок людей став приводом для зустрічі фахівців рятувальної справи України та Норвегії

06.10.16, 16:00

Днями заступник начальника Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Вадим Янішевський взяв участь у зустрічі з представниками делегації з Норвегії, яка прибула до Кропивницького для обміну досвідом у сфері пошукових та рятувальних робіт. Ініціатором проекту виступило керівництво Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету, у приміщенні якої й вітали іноземних гостей.

До спілкування запросили також партнерів навчального закладу - представників Управління патрульної поліції м.Кропивницький, Управління ДСНС, активістів громадських організацій «Волонтерський рух першої допомоги», «Клубу українсько-норвезького партнерства» та волонтерів льотної академії, а також представників обласної організації Товариства Червоного Хреста. Це другий візит гостей з Норвегії, тож, окрім обміну досвідом, учасники зустрічі висадили алею юкк у Норвезькому сквері, закладеному під час першого приїзду норвезької делегації.

Після чого Фруде Нілсен, професор NORDуніверситету, та Бент-Уве Ямтлі, генеральний директор Центру з координації пошуку та рятування норвезького міста Будо, поділились досвідом організації та проведення пошукових і рятувальних робіт в їх країні, супроводжуючи свою розповідь фото- й відеоматеріалами. Візит іноземних колег співпав з професійним святом працівників освітньої галузі - Всесвітнім днем вчителів.

З цієї нагоди викладачі академії та члени делегації обмінялись теплими словами привітань, оскільки й ті, й інші мають безпосередню причетність до викладацької діяльності, до навчання та підготовки майбутніх спеціалістів. У рамках візиту іноземні гості також відвідали Управління ДСНС в області, що стало першим кроком до початку міжнародного співробітництва пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини з норвезькими колегами.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!