Бельгійський щоденник Вікторії Талашкевич: Аеропорт та мідії

23.11.16, 10:00
Брюсельський аеропорт
Брюсельський аеропорт

Брюссель зустрічає українців ручною перевіркою багажу та іноді й особистим обшуком в аеропорту. Це – данина заходам безпеки, які у столиці Бельгії включаються у посилений режим напередодні самміту «Україна – ЄС». Та й загалом, через велику кількість важливих європейських інституцій, які у цьому маленькому місті буквально на кожному кроці, на вулицях багато військових зі зброєю у руках і зелених військових автомобілів, запаркованих у скверах та на площах.

Осердя міста із інституціями ЄС
Осердя міста із інституціями ЄС
Якщо не зважати на ці ознаки сучасного глобалізованого світу, то Брюссель вражає акуратними вуличками, яскравими вітринами, вже прикрашеними до Різдва та смачними ароматами кориці, смаженого м’яса, шоколаду, свіжого пива, які переслідуватимуть вас під час прогулянок містом. Кожен гастро турист може обрати собі щось особливе до смаку!

Наша тепла компанія, скориставшись флаєром на рецепції готелю «Ibis», який обіцяв 10% знижки, рушила до ресторану «Leon». І ми не прогадали – це один з кращих ресторанів міста із великим вибором страв із морських продуктів у місті. Більше того – вигадки долі! – це саме той ресторан, в якому я побувала рік тому і який мені показали колеги із Африки. А я тоді не запам’ятала назви, хоча запам’ятала неймовірне відерце із мідіями і смачне пиво власної марки.

Анатолій Мішин "бореться" з мідіями
Анатолій Мішин "бореться" з мідіями
Перший день у Брюсселі – переліт, поселення у готель, відпочинок і прогулянка вечірнім місто – залишиться у пам’яті фото центральної площі, на якій чарівно підсвічені старовинні будинки і знайомством із колегами-учасниками програми «Голос місцевих ЗМІ». А сьогодні на нас чекає навчання, тож пізніше на сайті буду ділитися отриманими про те, як працюють журналісти у Брюсселі – на прикладі Йовки Дімітрової, болгарської теле-кореспондентки та про засади мобільної журналістики, про яку розповідатиме експертка Фундації Том сон Дебора Келлі. Обіцяє багато цікавого і зустріч із Оленою Пристайко, яка є виконавчою директоркою Офісу зв'язку українських аналітичних центрів у Брюсселі.

Учасники програми «Голос місцевих ЗМІ» у Брюселі
Учасники програми «Голос місцевих ЗМІ» у Брюселі
До зустрічі на сторінках «Тусовки»!

Вікторія Талашкевич – спеціально для «Тусовки» із Брюселю



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!