Прем’єра студії “Маска”: Шквал оплесків та висока оцінка глядачів

04.12.16, 12:00

Днями на сцені Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості у виконанні народного художнього колективу театру-студії “Маска” (художній керівник Відмінник освіти України Надія Фільченкова) відбулась прем’єра вистави “Дівчина з легенди” за мотивами роману “Маруся Чурай” видатної української письменниці Ліни Костенко. Роман визнаний шедевром світової літератури і не втратив актуальності до сьогоднішнього дня, хоч події відбуваються у далекому минулому.

Автор сценарію та постановник – педагог студії Інна Валуйко, майстерно провела тему війни, кохання, зради, людяності і в той же час зберегла нерозривний зв’язок між ними. До реалізації такого масштабного проекту долучились вихованці театру-студії (від наймолодших до випускників), весь педагогічний колектив “Маски”, а також батьківська громада.

Глядачів заворожувала самобутність оформлення сцени, відповідність костюмів, влучний світловий і музичний супровід. Та особливу увагу привертала майстерність акторської гри кожного учасника. Від пронизливих монологів головної героїні завмирало серце, а кожний актор, навіть у своїй епізодичній ролі проживав кожне слово, кожну емоцію, а разом з ними ці емоції передавалися і глядачам.

Вистава витримана у кращих традиціях театру-студії, оскільки в ній традиційно поєднані найрізноманітніші види мистецтва. Актори демонстрували не лише акторську майстерність, високий рівень художнього слова, а й вокальні та хореографічні вміння, навички інструментального виконавства. Доречно використані сучасні технічні можливості. Відеоряд, який транслювався на екрані, виконував як допоміжну функцію, так і слугував окремими епізодами дії.

Для присутніх година промайнула як мить. По закінченню вдячна публіка довго аплодувала акторам та режисеру, дякуючи за отриманий вир емоцій та естетичну насолоду. Кожен побажав перемоги колективу, адже на “Дівчину з легенди” вже скоро чекає пильний погляд журі профільного фестивалю у місті Дніпро.

текст та фото -
Яніна Ликова, методист Кіровоградського обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!