​Мистецька феєрія у художньому музеї

06.12.16, 12:11

В перші дні грудня 2016 року в обласному художньому музеї пройшла справжня мистецька феєрія. Розпочалося все з лекції «Сім секретів живопису. Сила уяви» за участю відомого художника, поета, філософа живопису Олега Юрова. На лекції піднімалися питання про завдання сучасного мистецтва, про естетику, успішність у цій галузі, а також про людей мистецтва. Особливу зацікавленість в аудиторії викликали питання про дитячу творчість, а також чому іноді талановиті діти втрачають інтерес до творчості. А ще Олег Юров, неодноразовий призер міжнародних конкурсів хайку, тож учасники лекції змогли поринути і у цікавий світ поезії «японського вірша» і навіть самі потренуватися у складанні поетичних ліричних віршів.

Активними учасниками лекції стали хористи муніципального камерного хору під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Юрія Любовича. Тож дует метрів на вечорі створив справжню мистецьку феєрію. Відбувся досить креативний виступ учасників хору, які сидячі поруч із глядачами акапельно виконали серію пісень. Це були найулюбленіші композиції хору. Завершився концерт виконанням святкової композиції новорічно-різдвянного циклу «Щедрик», яку підхопив весь зал. Гарний настрій та позитивна енергетика виступаючих не залишили байдужим жодного з присутніх.

Продовжилося свято мистецтва майстер-класом, під час якого кожен з учасників під керівництвом Олега Юрова міг створити живописний твір, не маючи при цьому будь-яких мистецьких навичок. Тренер, незважаючи на свою природну делікатність, толерантність та виваженість доволі серйозно працював з учасниками, вказував їм на їх помилки, деякі з них він виправляв власноруч, роблячи це не вимушено, в гумористичній формі. Учасники майстер-класу незважаючи на те, що вони зібралися в групу в соціальних мережах, дуже швидко знайшли спільну мову між собою та тренером й почали працювати, як єдине ціле. Під час однієї з не довгих перерв учасники переглянули експозицію обласного художнього музею, під час якої отримали додатковий заряд мистецької енергії і знову взялися до роботи. За два дні майстер-класу тренер надав учасникам не тільки навички написання твору живопису, а й зумів створити справжню ауру мистецтва та невимушеності. Тонкий гумор Олега Юрова поєднувався з його філософією живопису, що в комплексі учасникам дало результат, а саме моральну насолоду, відкриття нових граней життя та власноруч написану картину.

Микола Правда – науковий співробітник відділу науково - просвітницької роботи музею

обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!