Подарунок на «Андрія»

17.12.16, 12:00

Саме 13 грудня у день великого зимового свята на «Андрія Первозванного» співробітники обласного художнього музею здійснили творчий виїзд до Харкова. Незважаючи на досить холодну морозну погоду, засніжений Харків зустрів нас теплою, дружньою атмосферою, яку створили співробітники реставраційного центру.

На своє постійне зберігання, до нашого музею із Харкова після реставрації повернулись унікальні ікони та полотна, які датуються кінцем ХVIII - поч. ХІХ ст., а саме: «Богоматір типу Умілєніє», «Свята цариця Олександра» та портрети княгині Кожиної В. і графині Зубової А.П. Такий передноворічний подарунок музею зробили художники – реставратори Харківської філії Національного науково – дослідного реставраційного центру України.
Ми щиро вдячні, завідуючій Харківської філії ННДРЦУ Бакум Т.О., художникам – реставраторам станкового олійного та темперного живопису Харківської філії ННДРЦУ Шутовій О.С., завідувачу науково-дослідного реставраційного відділу Єрьоменко Т.І. та, особливо, головному зберігачу фондів Зибіній Т.В. за гарну та високопрофесійну роботу, повернення до життя цих прекрасних творів.
Адже саме реставратори продовжують життя унікальним музейним експонатам, усуваючи всі недоліки, які ведуть до передчасного руйнування, надаючи їм експозиційного вигляду та зберігаючи ці безцінні пам’ятки історії та культури для прийдешніх поколінь. Збереження культурної та історичної спадщини, зокрема і музейних колекцій, на сьогоднішній день є вкрай важливим питанням, тож, маємо надію, що співпраця обласного художнього музею та харківських художників – реставраторів буде продовжуватися і надалі.
А повернуті з реставрації роботи стануть гідним поповненням експозиції в стаціонарні зали сакрального та західно – європейського мистецтва. І найприємніше, південний вокзал Харкова та привокзальна площа проводжали нас вже прикрашеними новорічними ялинками – красунями, які стали гарним доповненням чудового новорічного подарунку.
Ганна Осіпова –заступник директор з наукової роботи та Валентина Ноженко – головний зберігач фондів Кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!