Урбаністичний форум Кропивницього: що впливає на образ сучасного міста

29.12.16, 12:00

Напередодні Нового року у Кропивницькому відбувся форум "Коди міста" – як завершальний акорд проекту "Мости до міста", що його створила Ірина Ткаченко та її команда. Під час заходу відбулися презентації успішних урбаністичних проектів Кропивницького, які позитивно впливають на образ міста, пише сайт "Гречка".

Фото - Типовий поет
Фото - Типовий поет
"Проект "Мости до міста" був одним із учасників конкурсу міні-грантів у програмі національних обмінів. Ми вирішили, що одного лише візиту до Луцька буде замало, тому вирішили ще організувати тут урбаністичний форум міста. Наша мета зібрати в одному місці людей, які ініціюють у Кропивницькому різноманітні мистецькі, освітні, медійні проекти, створюють ІТ-простори, оскільки такі речі є знаком сталого розвитку міста і вони можуть посилювати його бренд. На цьому форумі ми хочемо показати, що Кропивницький - активне місто, прогресивне, творче та перспективне. Якраз ось це є база для урбаністики, коли люди починають думати про те, що є містом, які його ідентифікації, що я є для міста і яким я можу бути в цьому місті", - зазначила організатор форуму Ірина Ткаченко.

Партнером програми Національних обмінів "Містки громадської активності" на Кіровоградщині у виконанні проекту "Мости до міста" став Прес-клуб реформ. Саме у Прес-клубі і проходив Урбаністичний форум та було представлено кейси кропивницьких активістів. Говорили про марафони, гранти, візії.

Фото - Типовий поет
Фото - Типовий поет
Зокрема це були такі відомі в місті проекти як "Стихійні читання", мистецький електронний журнал "Штопор", "Поезія стін", "Food School" та інші. Крім того, про своє бачення змін нашого міста розповів засновник ГО "Фундація прав людини", уродженець Кропивницького Євген Фомін: "За весь час, коли я був у столиці в мене залишилося відчуття зв'язку із цим містом. В мої студентські роки, у більшості молоді було бажання залишити Кіровоград, жити в цьому місті було не престижно. Здавалося, що він весь якийсь неправильний. Це впливало на наші мрії. Але насправді це проблема у кожному з нас. Однак, за ці 16 років, які я тут не проживаю, я кожного разу коли приїздю сюди, то бачу як місто прекрасно змінюється. Воно не змінюється ніякими чарами - його змінюєте ви. Подібні проекти, про які сьогодні тут говоримо є дуже важливими для розвитку міста та хороших змін. Нині також для вас дуже важливо налагоджувати контакти з іншими містами та співпрацювати з ними у своєму розвитку".

Фото - Типовий поет
Фото - Типовий поет
Після офіційної частини учасники акції продовжили спілкуватися та ділитися ідеями у неформальній обстановці за кавою та із спеціально підготованим до форуму арт-тортом! Дякуємо за фото - фундації "Типовий поет"




  • Фото - Типовий поет
  • Фото - Типовий поет
  • Фото - Типовий поет
  • Фото - Типовий поет
  • Фото - Типовий поет
  • Фото - Типовий поет

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!