Пітер Клеппе: "Відстрочка безвізу для України - через очікування виборів Президента у Франції"

15.01.17, 14:00

Представник організації "Open Europe" у Брюсселі Пітер Клеппе розповів українським журналістам про причини, які на його думку відтягують прийняття Європеським Союзом рішення про безвізовий режим з Україною.


За словами пана Клеппе, керівництво ЄС визнає, і робить це публічно, що все "домашнє завдання" з підготовки до підписання згаданої угоди українська сторона вже зробила. Але всередині ЄС не можуть дійти спільної думки, що треба буде робити, якщо відразу багато людей із України та інших країн, що хочуть безвізу (це Грузія, Косово і Туреччина), приїдуть і порушать режим. Наприклад, почнуть працювати, або залишаться на термін, довший за 90 днів. У Євросоюзі досі немає наразі узгоджених усіма країнами-членами механізму, який ставив би безвізовий режим на паузу.

Ще одна причина відстрочки, за словами Пітера Клеппе, це очікування виборів Президента, які відбудуться навесні у Франції. Там одним із вірогідних кандидатів, є політик відчутно правих настроїв, яка виступає за сувору політику щодо міграції і проти лібералізації.

Довідка: Пітер Клеппе - керівник брюссельського офісу «Відкрита Європа» («Відкрита Європа», Бельгія, VZW). Пан Клеппе часто бере участь у мовленнєвих та друкованих засобах масової інформації по всій Європі, часто обговорює реформи ЄС, кризу біженців та європейську кризу. Досвідчений адвокат, Пітер раніше займався юридичною практикою у Бельгії, а також працював урядовим радником та складачем промов бельгійського державного секретаря з адміністративних реформ. Пітер також раніше працював аналітиком інституту Бельгії ITINERA, який він допоміг заснувати.

«Відкрита Європа» є безпартійним та незалежним політичним науково-дослідним центром, який забезпечує інтелектуальну основу для роздумів про нові відносин Великої Британії з Європейським союзом та його ролі у світі. Місія «Відкритої Європи» полягає у проведенні ретельного аналізу та вироблення рекомендацій, на яких ґрунтуються нові відносини Великої Британії з ЄС та її торговельні відносини з іншими країнами світу. Ми прагнемо до того, щоб політика уряду та громадське обговорення мали правильне та належне інформаційне підґрунтя.


Відео зняте під час навчальної поїздки українських журналістів до Брюсселю (Бельгія) у листопаді 2016-го року. Поїздка була організована Фундацією Томсон - у рамках проекту "Голос Місцевих ЗМІ".

Вікторія Талашкевич - для сайту "Тусовка", з Брюселю



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!