Як замовити індивідуальний номерний знак?

15.02.17, 14:00

Для замовлення індивідуального номерного знака власник транспортного засобу або уповноважена ним особа має звернутись до найближчого територіального сервісного центру МВС або Головного сервісного центру МВС з наступними документами: • паспорт або документ, що посвідчує особу; • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та його копія; • нотаріально засвідчена довіреність, оформлена в установленому порядку (для фізичних осіб – у разі відсутності власника) • довіреність, оформлена в установленому порядку (для юридичних осіб).

У разі нанесення логотипа або символіки на індивідуальний номерний знак також подається: • засвідчена в установленому порядку копію документа, що підтверджує державну реєстрацію символіки або логотипа юридичної особи (у разі нанесення логотипа або символіки на індивідуальний номерний знак); • копія посвідчення члена громадського об’єднання, юридичної особи (у разі нанесення логотипа).

На місці у сервісному центрі МВС необхідно заповнити заяви: • про встановлення можливості оформлення індивідуального номерного знака; • про забезпечення виготовлення комплекту індивідуальних номерних знаків.

У разі звернення до територіального сервісного центру заява про встановлення можливості оформлення індивідуального номерного знака одразу після реєстрації направляється до Головного сервісного центру МВС для здійснення відповідної перевірки. Задля виключення повторного замовлення комплекту індивідуальних номерних знаків проходить перевірка в Єдиному державному реєстрі МВС напису, який планується нанести, за переліком написів, замовлених у регіоні, в якому зареєстрований транспортний засіб власника. Якщо під час перевірки встановлено повторність замовлення комплекту індивідуальних номерних знаків, замовнику надається письмова відповідь про неможливість його замовлення.

Якщо замовлений напис не повторюється в одному регіоні, на заяві про встановлення можливості оформлення індивідуального номерного знака ставиться відмітка про можливість здійснення замовлення, а замовнику надається на підпис заява про забезпечення виготовлення комплекту індивідуальних номерних знаків. При прийомі заяви про забезпечення виготовлення комплекту індивідуальних номерних знаків за Єдиним державним реєстром МВС перевіряються відомості про транспортний засіб та його власника. Під час прийому заяви про забезпечення виготовлення комплекту індивідуальних номерних знаків погоджується макет індивідуального номерного знака у двох примірниках. Для забезпечення виготовлення індивідуальних номерних знаків замовником оплачується вартість комплекту номерних знаків та послуг. Платіжний документ долучається до заяви про забезпечення виготовлення комплекту індивідуальних номерних знаків. Вартість послуги: 300 гривень — три символи; 90 гривень — кожний наступний (до восьми символів); 500 гривень — графічний елемент.

Після надходження документів щодо замовлення індивідуального номерного знака вноситься відповідна інформація до Єдиного державного реєстру МВС. Строк виготовлення індивідуальних номерних знаків установлюється до одного місяця з моменту передачі одного примірника затвердженого макета індивідуального номерного знака виробникові для виготовлення комплекту номерних знаків. Отримання індивідуальних номерних знаків та довідки про оформлення номерного знака, виготовленого на індивідуальне замовлення здійснюється замовником або уповноваженою ним особою (при наданні визначених чинним законодавством документів, що підтверджують її повноваження) в Головному сервісному центрі МВС. Відомості про власника, видачу індивідуального номерного знака та транспортний засіб вносяться до Єдиного державного реєстру МВС. Для реєстрації індивідуальних номерних знаків необхідно протягом 10 діб подати довідку до територіального сервісного центру МВС. При цьому свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу підлягає заміні, а в графу «Особливі відмітки» нового свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу вноситься інформація щодо індивідуальних номерних знаків.


Автовласникам слід пам’ятати, що індивідуальні номерні знаки дійсні виключно на території України. Також власники автомобілів прагнуть придбати престижні номерні знаки вибирають ті, що мають комбінацію з чотирьох однакових цифр і в межах від 0001 до 0009.

Протягом останніх трьох років на території Кіровоградської області було зареєстровано 153 автомобілів з такими комбінаціями цифр. За півтора роки роботи сервісних центрів МВС у Кіровоградській області було видано 24 іменних номерних знаків. За більш детальною інформацією громадяни можуть звертатись до територіальних сервісних центрів МВС Кіровоградської області, адреси за посиланням



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!