Антикорупційну експертизу пройдуть всі рішення міської влади

01.03.17, 18:00

З березня по листопад 2017 року у Кропивницькому буде проведено системний антикорупційний моніторинг ухвалення нормативно-правових актів на предмет наявності в них корупційної складової.

Проект спрямований на пошук, виявлення корупційних ризиків у локальному законодавстві та фактів з ознаками корупційних діянь у правозастосуванні, напрацювання рекомендацій з метою усунення корупційних ризиків, вчинення дій з метою притягнення до відповідальності винних осіб, та проведення адвокасі-кампаній з метою ліквідації корупційних схем в роботі органів місцевого самоврядування.

«Наш проект досить амбітний і реалізувати його силами виключно членів нашої організації занадто складно, тому ми звертаємось до небайдужих мешканців Кропивницького з проханням і пропозицією разом подолати корупцію, зробити наше місто процвітаючим. Ми відберемо на конкурсній основі 30 моніторів, навчимо їх методології перевірки нормативно-правових актів і разом з ними будемо проводити всі вищезазначені дії.Одразу хочу наголосити на тому, що найкращі монітори, по закінченню проекту, будуть відзначені цінними призами. Переконаний, таким потужним складом ми досягнемо бажаних результатів!», - зазначив голова ГО «Асоціація Політичних Наук» Дмитро Сінченко.

Всі бажаючі взяти участь у тренінгу для антикорупційних моніторів, що відбудеться 18 березня 2017 року у Кропивницькому, мають заповнити аплікаційну форму за посиланням.

Для реалізації поставлених завдань передбачається проведення системного моніторингу проектів рішень міськради, міського голови та виконкому Кропивницького, прийнятих рішень даних органів, зокрема: Статуту, регламентів, бюджету, цільових програм, нормативно-правових та індивідуальних актів; громадської експертизи з метою виявлення корупційних ризиків та фактів, що свідчать про корупційні діяння; адвокаційних кампаній з метою усунення корупційних ризиків та фактів корупції; написання звернень і запитів до компетентних органів, з метою напрацювання рекомендацій та викорінення корупції в діяльності влади Кропивницького; журналістських розслідувань та оприлюднення їх результатів у ЗМІ; проведення круглих столів, робочих зустрічей та тренінгів за участі представників громадського сектору та влади.

В результаті реалізації проекту будуть виявлені стандартні схеми вчинення корупційних дій у нашому місті, сфери суспільних відносин, які найбільше страждають від корупції, напрацьовані механізми боротьби з корупцією у кожній з цих сфер.

Для довідки: Проект «Кропивницька корупція під мікроскопом», що реалізується Громадською організацією «Асоціація Політичних Наук», є частиною проекту ГО «Центр політико-правових реформ» під назвою «Посилення спроможності організацій громадянського суспільства у регіонах України впливати на органи державної влади та місцевого самоврядування з метою прискорення реформ», який фінансується Програмою МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Прес-служба АПН



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!