Репродуктивне здоров’я в Україні: Підсумки і нові плани

17.03.17, 10:00
Конференція, автор фото - Марина Кравченко
Конференція, автор фото - Марина Кравченко

Підсумкова конференція проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні», який в партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України реалізує Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку / USAID, відбулася у Києві.

Конференція, автор фото - Марина Кравченко
Конференція, автор фото - Марина Кравченко
У тому числі участь у конференції взяли кілька представників із Кіровоградшини, зокрема, координаторка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич, начальниця Відділу охорони материнства та дитинства, імунопрофілактики управління з розвитку та організації медичної допомоги дорослому та дитячому населенню Антоніна Кодрул, позаштатна акушер-гінеколог Департаменту охорони здоров'я Кіровоградської облдержадміністрації Наталя Журжер, а також експертка обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського Світлана Приймак та журналісти електронних і друкованих ЗМІ Кіровоградщини.
Конференція, автор фото - Марина Кравченко
Конференція, автор фото - Марина Кравченко
В ході конференції було презентовано основні здобутки та напрацювання проекту, який Фонд впроваджував протягом 3,5 років з вересня 2013 р. по березень 2017 р., за двома основними напрямками.

У першу чергу мова йшла про удосконалення нормативно-правового середовища з метою сприяння успішній реалізації програм у сфері репродуктивного здоров’я та планування сім’ї. Результатом проекту стала підготовка Концепції та проекту нової Державної програми з питань репродуктивного здоров’я нації на період 2017 – 2021 рр., яку підписала Міністр якраз у день проведення конференції.

Конференція, автор фото - Марина Кравченко
Конференція, автор фото - Марина Кравченко
Також проект сприяв створенню в країні діалогу за участю громадськості з метою популяризації важливості та адвокації питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї. Зокрема, була створена Всеукраїнська Коаліція з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім’ї, роботу якої підтримував Благодійний Фонд в рамках проекту.

Також в рамках Конференції було підведено підсумки та нагороджено переможців Конкурсу журналістських матеріалів на тему репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, який тривав протягом січня-лютого 2017 р.

Конкурс мав на меті підвищення обізнаності населення України з актуальних питань РЗ/ПС, популяризацію успішного досвіду реалізації місцевих програм у сфері РЗ/ПС в умовах децентралізації. Конкурс ініціював Фонд для зміцнення громадської підтримки реформ у сфері РЗ та якнайскорішого затвердження Концепції та нової Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період 2017-2021 рр. Серед переможців конкурсі є і кропивничани - Людмила Макей у номінації "Друковані ЗМІ", а також Олена Кваша та Дмитро Шульга - у номінації "Телевізійні матеріали". Також отримали подяки партнери фонду, зокрема, і Прес-клуб реформ.

Конференція, автор фото - Марина Кравченко
Конференція, автор фото - Марина Кравченко
Загалом участь в Конференції взяли понад 100 представників партнерів проекту - народних депутатів України, представників Комітету ВР України з питань охорони здоров`я, Міністерства охорони здоров’я України, Національної академії медичних наук України, регіональних департаментів і управлінь охорони здоров’я, міжнародних та громадських організацій, а також медичних фахівців, науковців, експертів та представники ЗМІ. Більше інформації на сайті Благодійного Фонду www.womanhealth.org.ua

Фото - Марина Кравченко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!