​Час міняти шини: Скільки коштує літня гума на авто?

27.03.17, 10:00

Комплект уживаної літньої гуми в Україні обійдеться водіям від 1 100 до 2 900 гривень. Такі дані повідомили в OLX. За даними сервісу, 2016 року покупці віддавали перевагу вживаним шинам удвічі частіше, ніж новим. Одна з найдешевших пропозицій серед уживаних товарів — літня шина Toyo 255/60 R18 Proxes S/T II усього за 250 грн за штуку. Найдорожчими виявилися б/в шини для BMW X5, X6 — 1 150$ за комплект із 4 шин.

Ненові шини

Придбання вживаних шин — чудовий вихід із ситуації, коли «перевзутися» потрібно недорого та якісно. У середньому заощадити можна до 35%. Продавці зазвичай зазначають ступінь зносу шин, щоб ви могли хоча б приблизно оцінити, як довго вони прослужать. Усього за 650 грн можна придбати 2 літні шини з протектором 5 мм від одного з виробників-лідерів — японського концерну Bridgestone. Якщо ви віддаєте перевагу європейським виробам, можна зупинити свій вибір на нідерландських шинах Vredestein Hi-Trac за ціною 750 грн за одну штуку (протектор — 6,5 мм). Французька літня гума Michelin Latitude Diamaris у комплекті коштуватиме навіть трохи дешевше — 2 400 грн за 4 шини. Деякі автовласники пропонують купувати відразу й шини, й диски. Практично нову літню гуму Barum Vanis із дисками від Volkswagen T5 можна придбати за 10 000 грн комплектом або ж поштучно: 1 800 грн просять за одну шину, 1 500 грн — за один диск.

Нові шини

Придбання нових шин обійдеться трохи дорожче. Але це виправдано, адже нова гума прослужить довше. Наприклад, шини Michelin Energy Saver можна знайти за 1 150 грн (1 шт.) — це середня ціна для цієї марки. За нову літню гуму Starmaxx Incurro від турецького виробника Petlas доведеться заплатити дорожче — 9 800 грн за комплект. Перед придбанням шин дуже важливо перевірити їхній стан. На шині не повинно бути здуття, ґуль і мікротріщин, але допускається наявність однієї-двох латок на зворотному боці протектора. Якщо на шині є сліди бічного ремонту, від її придбання краще утриматися. Крім того, зверніть увагу на зношеність протектора, його висота повинна бути не меншою за 1,6—2 мм. Обов’язково огляньте поперечні ламелі, адже від них багато в чому залежить ефективність гальмування автомобіля. Не лінуйтеся перевіряти внутрішні поверхні шин: якщо там є вулканізувальна паста, це може призвести до дисбалансу шини.

Довідка: OLX — сервіс оголошень № 1 в Україні. Українська база сервісу налічує понад 12 млн оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн нових пропозицій. Кожної секунди на сервісі публікується 2 нових оголошення. За даними компанії Gemius, ресурс уходить до топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців (fusion-панель, січень 2017 р.). Кожен другий інтернет-користувач з України відвідує сервіс мінімум один раз на місяць.

Оксана Венгровська,PR-менеджер OLX



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!