Юні актори показали на сцені театру легендарну «Марусю Чурай»

14.04.17, 18:00

На одному подиху, за одну годину промайнуло ціле життя легендарної Марусі Чурай і вся епоха Хмельниччини на сцені Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького. Днями народний художній колектив України театр-студія «Маска» (кер. Надія Фільченкова) Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості презентував кропивничанам виставу «Дівчина з легенди». Виставка була створена за мотивами історичного роману Лiни Костенко «Маруся Чурай».

Переказувати сюжет сценарію, автором та постановник якого є педагог театру-студії Інна Валуйко, немає сенсу, адже в переказі він виглядатиме занадто спрощеним і не буде наповнений тими емоціями, які донесли до глядача юні актори разом зі своїми педагогами і батьками. З перших хвилин вистави глядачі були заворожені неперевершеною акторською грою вихованців «Маски». Від проникливих монологів Марусі хотілося то радіти разом з нею, то плакати від того, що народжена в любові і для любові, вона була зраджена і втратила всіх, кого любила. У багатьох глядачів і справді текли сльози…
Сцена театру вмить стала місцем, де сон і спогади переплітаються з реальністю, де від сміху подекуди стає моторошно, де один лише погляд розкаже всю правду, а музика і пісня заворожують своєю таємничістю. Навіть епізодичні ролі юні актори виконували так переконливо, що здавалося перед глядачем виступали професійні театрали, у яких за плечима десятки вистав. Декорації, костюми, відеоряд, гра світлотіні, музика – все це яскраво доповнювало картину, де на історичному тлі розгортаються дійсно вічні проблеми життя і смерті, любові й заздрості, кохання і зради.

Після закінчення вистави глядачі бурхливими оплесками довго дякували талановитим акторам, режисеру та педагогам студії, вітаючи їх із дебютом на сцені Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького. Тож поздоровляємо колектив «Маски» з успішним виступом і бажаємо нових ідей та захопливих сценаріїв для майбутніх театральних вистав.

Галина Богомаз-Кулик, фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!