Чарівно й емоційно: Ансамбль «Росинка» відсвяткував 35-річчя казкою!

15.04.17, 12:00

Нещодавно на сцені обласної філармонії відбувся ювілейний концерт народного художнього колективу України хореографічного ансамблю «Росинка» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості. Ансамбль презентував гостям першу частину святкування свого ювілею – неповторну казку під назвою «Розмалюємо світ».

Програма ювілейного концерту-казки була надзвичайно насиченою. «Росинка» презентувала публіці яскраве зібрання кращих танцювальних номерів за всю історію свого існування. Ніби кадр за кадром на сцені змінювалися хореографічні композиції, які щораз вражали глядачів виконавською майстерністю, ритмічністю та артистичністю, цікавими постановками та яскравими костюмами. У своїх виступах вихованці ансаблю змогли відтворити неймовірну гаму емоцій та почуттів. Так, танці маленьких павучків, веселих поросят, невгамовної малечі, хазяйновитих господарочок та вправних циркачів захоплювали своєю легкістю та життєрадісністю.
Хореографічні композиці«Гімн дощу і сонцю» та «Ода життю» полонили глядачів таємничістю, а танці ковбоїв з «Ремуди» вражали неабияким запалом. У той же час маленькі «Гусарики» у своєму виступі підкорювали своєю стриманістю, а моторні веселі «Фіксики» запалювали на сцені зі своїми чудо-інструментам і, здавалося, можуть не тільки вмить полагодити техніку, а й своїм «Тидищ!» викликати посмішку навіть у найсуворішого хореографічного критика. А допомагали «Росинці» влаштувати для глядачів справжню казку їхні друзі по сцені – вихованці народного художнього колективу України студії вокального мистецтва «Антарес» (худ. керівник – Олена Дороганич).

Ювілейний концерт «Росинки» став яскравим доказом високого рівня виконавської майстерності вихованців цього хореографічного ансамблю, історія якого налічує 35 років. Створена у 1982 році з часом «Росинка» перетворилася на великий потужний колектив, який щороку навчає мистецтву танцю понад 400 вихованців обласного ЦДЮТ. За ці роки керівники колективу Галина Чайковська (відмінник освіти України, заслужений працівник культури України, кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня) та Володимир Чайковський (відмінник освіти України) виховали й виростили яскраву плеяду творчих особистостей, які тепер продовжують справу своїх наставників, як в Україні, так і за кордоном.
Випускники ансамблю Маргарита Пятова, Юрій Орел та Ірина Розінко-Сокирко, які колись п’ятирічками прийшли до «Росинки» навчатися, тепер самі викладають хореографію у рідному колективі. Також надійними помічниками для керівників ансамблю є й концертмейстер Вадим Ярошенко та акомпаніатори Валентина Загрійчук і Світлана Уманенко. Яскравий талант юних артистів, високий рівень їхньої виконавської майстерності та наполеглива співпраця викладачів і вихованців ансамблю – ось секрет популярності цього хореографічного колективу, в арсеналі якого численні нагороди міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів. Україна, Болгарія, Польща, Туреччина, Франція, Чорногорія, Македонія, Об’єднані Арабські Емірати, Греція – географія виступів «Росинки» розширюється з кожним роком.
Дуже світлий і наповнений добром сценарій свята, художня довершеність кожного танцю, багатство музичного та відеосупроводу, а також оригінальні костюми – «Росинка» подарувала своїм глядачам справжнє свято. У відповідь хореографічний ансамбль отримав море посмішок і букети квітів, слова вдячності та побажання, дипломи та подарунки, вигуки «Браво!» та шквал аплодисментів. Хочеться побажати педагогам та вихованцям народного художнього колективу України хореографічного ансамблю «Росинка», щоб усе зроблене ними було непідвладне плину часу і зміні поколінь. Нехай життєві негаразди не стануть на заваді мріям і задумам, а їхня неперевершена яскрава творчість і надалі розмальовує світ різнокльоровими барвами, хвилюючи серця вдячних шанувальників. А всіх поціновувачів якісної хореографії запрошуємо 13 травня о 14.00 до Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького, де у виконанні вихованців старших груп «Росинки» відбудеться заключна частина святкування ювілею цього колективу.

Галина Богомаз-Кулик, фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ Фото: Ігор Демчук



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!