​На радість уболівальникам: «Зірка» обіграла «Карпати»

30.04.17, 14:26

Після двох виїзних матчів поспіль, у поєдинку 27-го туру кропивницька «Зірка» вдома приймала львівські «Карпати». Це була гра, що подобається шанувальникам футболу – швидка, динамічна, коли м’яч, протягом всієї зустрічі, майже не затримувався в центрі поля, тож суперники створили велику кількість гольових нагод, п’ять із яких – реалізували. А вольову перемогу в драматичному протиборстві святкували саме господарі поля з рахунком – 3:2.

Нагадаємо, що до цього протистояння по ходу сезону наша команда вже двічі долала «левів». У першому колі у Кропивницькому господарі виграли – 1:0, а поєдинок у Львові завершився з таким же рахунком, як сьогодні, і теж на нашу користь.

Зазначимо, що через травми Владислава Лупашка й Екіси Борхи та дискваліфікацію Есеоли, Роман Монарьов знову вдався до змін у стартовому складі, де дебютував 17-ти річний опорний півзахисник Кирило Дришлюк. Після дискваліфікації до основи повернулись Ігор Загальський та Дмитро Білоног. Також у запасі був Олександр Кучеренко, котрий після хвороби нарешті повернувся до тренувань і вчора відіграв один тайм за молодіжний склад «Зірки».

Матч розпочався на зустрічних курсах, майже без розвідки. Першими небезпеку біля воріт Євгена Паста створили «Карпати». Але асистент арбітра угледів у цьому епізоді офсайд. Згодом, здалеку пробивав Ігор Худоб’як – наш голкіпер зафіксував м’яч у руках. Кропивничани відповіли проходом Артема Сітала лівим флангом та його ударом вище поперечини. Пізніше намагався втекти від оборонців Дмитро Білоног, але захисники наздогнали його й вибили м’яч із-під ніг, не давши вибігти на побачення з голкіпером. А ще за кілька миттєвостей, після відскоку м’яча від Ігоря Загальського, у своєму фірмовому стилі пробивав Андрій Бацула – і знову вище. Тож більш небезпечними нагоди були саме в господарів.

Але першими забили гості. На 14-й хвилині боротьба між Федеріко Перейрою та Олександром Гладким завершилася падінням форварда у штрафному майданчику. Арбітр зустрічі Сергій Березка спочатку показав нападнику «Карпат», що йому необхідно підводитись. Олександр залишився лежати на газоні, а наш капітан жорстко відібрав у нього м’яч, що рефері розцінив, як порушення правил але потім і вказав на «точку». Сам постраждалий з одинадцятиметрової позначки пробив невідпорно – 0:1. Пропущений м’яч дещо шокував підопічних Романа Монарьова, й вони ледь не пропустили ще раз. Із близької відстані пробивав Худоб’як та Паст свою команду врятував.

Наші хлопці потроху прийшли до тями й ринулися відіграватись. І ось уже хорошу подачу з правого флангу виконував Павло Полегенько, та Артем Сітало головою не дотягнувся до м’яча, відтак, пробити не зміг. На 23-й хвилині ще одне очне протистояння між Худоб’яком та Пастом завершилося на користь останнього. Ветеран та головний творець атак гостей лишився без опіки перед воротами і пробив, після зрячої передачі Гладкого, від лінії воріт. Але воротар «Зірки» блискуче зреагував і на цей удар опонента.

Далі гра на високих швидкостях продовжилася. Суперники відповідали атакою на атаку. На дальній удар наважився Кирило Дришлюк, після того, як захисники гостей вибили м’яч зі штрафного майданчика, але«постріл» пройшов набагато вище цілі. Стосовно гри нашого молодого таланта, можна зазначити, що хлопець не знітився, діяв грамотно, помилок майже не припускався і справив дуже приємне враження.

Ну а в середині першого тайму підопічні Романа Монарьова серйозно притиснули гостей до їх воріт і таки реалізували свою ігрову та територіальну перевагу. Успіх приніс розіграш кутового. Біля воріт «Карпат» виникла справжня паніка з кількома ударами в захисників і голкіпера, але добре, що Дмитро Білоног краще за всіх зорієнтувався у штрафному майданчику й таки спрямував м’яч точно у ворота – 1:1. На радощах господарі майже відразу ледве не пропустили. Та на висоті знову виявився Євген Паст, котрий ногою відбив м’яч, що летів у ближній кут. Далі «веселий футбол» продовжився. І вже на 30-й хвилині рахунок став 2:1 на користь «Зірки». Дмитро Білоног заробив пенальті, а Ігор Загальський його реалізував і присвятив гол своїй вагітній дружині.

Уболівальники й надалі були свідками дуже цікавої боротьби. Прямим ударом із кутового намагався закрутити м’яч у сітку воріт Ігор Худоб’як, але й тут наш воротар зіграв надійно. А перед самісінькою перервою неповторний чудо-рейд Максима Драченка, через усю половину поля «Карпат» до штрафного майданчика, завершився класним, а головне – точним «пострілом» півзахисника, з лівої ноги, у ближній кут. І це стало несподіванкою для Євгена Боровика, який змушений був виймати мяч із сітки втретє – 3:1. До речі, це був дебютний гол Максима в футболці кропивничан, що дозволило «Зірці» піти на відпочинок із комфортною перевагою.

В перерві наставники обох команд провели по одній заміні. У складі «Зірки», замість Наілсона, в гру вступив Олександр Кучеренко, а у «Карпат» Артема Філімонова замінив Павло Ксьонз. Зрозуміло, що підопічні Олега Дулуба відразу ж пішли вперед. Невтомний Ігор Худоб’як зі штрафного пробив по центру воріт, і Євген Паст без проблем зафіксував м’яч у руках. Але такий необхідний швидкий гол львів’яни таки забили. Після кутового Олександр Кучеренко виніс м’яч зі свого штрафного майданчика точно на ногу Олексію Гуцуляку, котрий злету пробив у правий від себе нижній кут – 3:2 – відверто кажучи, не найкращий початок другого тайму.

Ще один потенційно небезпечний епізод «леви» могли створити після чергового кутового, але цього разу захисники «Зірки» впорались із навісною подачею Ігоря Худоб’яка від прапорця. У середині другого тайму загалом стало більше боротьби. Кілька разів на поле вибігали медики, аби надати допомогу гравцям. А на 68-й хвилині «Карпати» лишились у меншості. Олексій Дитятьєв отримав пряму червону картку за дуже емоційну реакцію на рішення асистента арбітра. Граючи в більшості, кропивничани провели довготривалу комбінацію, яка завершилася не дуже сильним ударом. А от після класної перепасовки у штрафному майданчику між Андрієм Бацулою, Максимом Драченком та Ігорем Загальським, на жаль, справа до удару не дійшла. А от швидкісний рейд Дмитра Білонога до воріт нейтралізував Євген Боровик, на мить випередивши нашого нападника та забравши м’яч до рук.

Йойкнуло в серці в усіх уболівальників «Зірки», коли, після націленої передачі до штрафної, ефектним ударом головою, Ігор Худоб’як відправив м’яч у сітку воріт. Але гол було скасовано через офсайд капітана «Карпат». На 75-й хвилині Роман Монарьов провів заміну в опорні зоні, замість Кирила Дришлюка, який трохи втомився та мав жовту картку, випустивши Микиту Жукова. Згодом Ігоря Загальського замінив Артем Щедрий. І наш вінгер мав нагоду забити. Протягнувши м’яч лівим флангом, він змістився в центр, але пробив трохи вище поперечини. На 85-й хвилині Олександр Гладкий уже в штрафному майданчику накрутив кількох оборонців суперника, але під його удар кинувся Олександр Кучеренко, а Микита Жуков виніс м’яч якнайдалі.

Останні хвилини матчу було справді нервовими. «Зірка» заробила кутовий, подачу з якого виконав Артем Щедрий, але захисник виграв боротьбу на другому поверсі у Федеріко Перейри. Уже в компенсований до матчу час Андрій Бацула в контратаці «вирізав» м’яч на Артема Сітала. Форвард пробив, але після рикошету м’яч вилетів на кутовий. Проте подачі не було, гравці кропивничан притримали м’яч на фланзі й утратили його. Але все одно, фінальний свисток арбітра зафіксував третю в цьому сезоні перемогу «Зірки» над «Карпатами». Але оплески вболівальників заслужили обидві команди, які продемонстрували дуже цікаву гру й повністю присоромили тих скептиків, які стверджували, що поєдинки у другій шістці не матимуть інтриги й не будуть цікавими.

«Зірка» (Кропивницький) – «Карпати» (Львів) – 3:2 (3:1). 29 квітня 2017 року (субота). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 2668 глядачів. +24 С. Ліга Парі-Матч, 27-й тур.

Арбітр: Березка Сергій (Київ). Асистенти арбітра: Сухін Віталій (Одеса), Єремєєв Андрій (Миколаїв). Четвертий арбітр: Романов Віталій (Дніпро). Спостерігач арбітражу: Деревінський Олег (Київ). Офіцер безпеки ФФУ: Головко Іван (Ужгород). Директор матчу ФФУ: Марусін Сергій (Одеса).

«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Перейра Федеріко Ернан (к/к), 5. Медейрос Наілсон (18. Кучеренко Олександр, 46), 7. Драченко Максим, 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (9. Щедрий Артем, 78), 26. Білоног Дмитро, 27. Дришлюк Кирило (99. Жуков Микита, 75), 28. Полегенько Павло. Запасні: 41. Льопка Роман, 50. Акименко Олександр, 77. Чичиков Олексій, 95. Попов Роман. В.о. головного тренера: Монарьов Роман.

«Карпати»: 66. Боровик Євген, 70. Лобай Іван, 34. Дитятьєв Олексій, 5. Нестеров Андрій, 94. Мірошніченко Денис (47. Грисьо Максим, 86), 22. Матвієнко Микола, 8. Філімонов Артем (7. Ксьонз Павло, 46; 11. Чачуа Амбросій, 78), 88. Вербний Назар, 9. Гуцуляк Олексій, 16. Худоб’як Ігор (к/к), 21. Гладкий Олександр. Запасні: 23. Мисак Роман, 42. Зубейко Євгеній, 73. Завійський Тарас, 48. Кльоц Дмитро. Головний тренер: Дулуб Олег.

Голи: 0:1, Гладкий Олександр (15, з пенальті); 1:1, Білоног Дмитро (26), 2:1, Загальський Ігор (30, з пенальті); 3:1, Драченко Максим (45), 3:2, Гуцуляк Олексій (50). Попередження: Філімонов Артем (6), Дришлюк Кирило (36), Фатєєв Дмитро (46), Ксьонз Павло (56), Щедрий Артем (90+3). Вилучення: Дитятьєв Олексій (69, пряма червона картка).


Джерело - сайт команди



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!