​Безпечна угода: OLX запускає послугу для безпечної купівлі та продажу

23.05.17, 12:00

Сервіс оголошень OLX запускає нову послугу Безпечна угода. Тепер для 8 млн. українців, які щомісяця заходять на сервіс, купівля та продаж за допомогою банківської картки будуть повністю захищені. Послуга реалізована завдяки співпраці з компаніями «Нова Пошта» та UAPAY. Безпечна угода робить купівлю та продаж максимально безпечними: оформлення замовлення, переказ грошей з картки на картку, здійснення доставки тепер відбуваються в захищеному середовищі.

При купівлі товару користувачі так само, як і раніше, можуть перераховувати гроші на картку продавця, але з Безпечною угодою гроші з'являться на рахунку продавця тільки після того, як покупець підтвердить, що посилка успішно доставлена у відділення «Нова пошта» і товар його влаштовує. Якщо ж товар не влаштовує одержувача, то гроші повернуться йому на картку, а товар відправиться назад продавцеві.

Безпечна угода повністю виключає ризик шахрайства при використанні банківських карток для оплати товару. По-перше, у покупця немає ризику втратити гроші при перерахуванні передоплат недобросовісним продавцям. По-друге, користувачам не потрібно обмінюватися даними банківських карток: ця інформація вводиться онлайн і захищена фінансовим партнером OLX - компанією UAPAY.

«Ми рекомендували нашим користувачам здійснювати угоди при особистій зустрічі, але не завжди потрібний товар є в потрібному місті. До того ж ринок розвивається: завдяки логістичним компаніям і фінансовим інструментам, можна отримати товар з іншого міста вже на наступний день і заплатити за нього, перерахувавши гроші продавцю на банківську картку, - коментує Сергій Гапоченко, директор OLX в Україні та Центральній Азії. - Звичайно, це дуже зручно і швидко, але є ризик шахрайства. Щоб повністю усунути ризики, ми запускаємо Безпечну угоду і створюємо захищене середовище для здійснення платежів з картки на картку».

Логістичним партнером проекту виступає компанія «Нова пошта», лідер ринку експрес-доставки і драйвер сегменту e-commerce. Вартість доставки розраховується під час заповнення товарно-транспортної накладної продавцем в профілі OLX. Ця сума знімається з банківської картки покупця.

Користування послугою для продавців абсолютно безкоштовне. Покупець сплачує тільки комісію фінансового партнера, яка становить 0,3% від вартості товару + 3 грн. При цьому Безпечна угода вигідна покупцям. Користувач може бути повністю впевнений у безпеці покупки.

«Сьогодні шахраї все частіше спрямовують свої дії не стільки проти банків, скільки проти громадян. Це ключова тенденція останніх років не тільки в Україні, а й в усьому світі. Більше 60% всіх випадків крадіжок з рахунків українців за минулий рік пов'язані з Інтернет-шахрайством та дзвінками власникам карток з метою виманити їх конфіденційні платіжні дані. Тільки за 2016 рік сума знятих коштів у результаті таких шахрайських дій зросла в 4 рази. Сьогодні жертвою стає вже кожен 80-й власник платіжної картки, - зазначає Олександр Карпов, директор Української міжбанківської Асоціація членів платіжних систем ЕМА. - Зміщення фокусу шахрайських атак на громадян актуалізує необхідність впровадження операторами ринку сучасних рішень, які націлені на підвищення безпеки безготівкових розрахунків. Застосування послуги Безпечна угода користувачами найпопулярнішого інтернет-майданчику буде сприяти загальному зниженню кількості шахрайських афер в країні. Наявність такого захищеного середовища для здійснення платежів з картки на картку створює істотний бар'єр для злочинців і робить виманювання секретних платежів у громадян і продаж їм неіснуючих товарів безглуздим».

Як працює Безпечна угода

·Продавець активує послугу Безпечна угода у момент подачі оголошення. Він вказує інформацію для доставки (вага товару, відділення «Нова пошта», з якого буде відправляти посилку) і вводить дані своєї банківської картки, куди буде отримувати гроші за замовлення. Пропозиція відзначається спеціальним значком «Безпечна угода», в оголошенні з'являється кнопка «Купити». Система запам'ятовує дані, і при складанні наступних оголошень інформація буде заповнюватися автоматично.

·Покупець обирає товар і робить замовлення, натиснувши на кнопку «Купити». При цьому покупцеві необхідно заповнити дані про доставку (відділення «Нова пошта», де планує забирати посилку) і ввести дані банківської картки, звідки будуть перераховуватися кошти. Для переказу грошей покупцеві не потрібно знати дані банківської картки продавця. Система запам'ятовує дані, і при наступних покупках інформація буде заповнюватися автоматично.

·У момент оформлення замовлення гроші з банківської картки покупця блокуються на транзитному рахунку банку фінансового партнера - компанії UAPAY. З картки покупця знімаються гроші за доставку і комісія фінансового партнера (0,3% від вартості товару + 3 грн).

·Продавець отримує повідомлення про нове замовлення. У нього є 2 дні на підтвердження замовлення і 3 дні, щоб відправити посилку.

·Покупець отримує посилку у вказаному відділенні «Нова пошта» та оглядає товар. Якщо товар підходить, покупець підтверджує угоду, і гроші моментально потрапляють на картку продавця.

Якщо продавець відхилив угоду

·Продавець може відхилити угоду. Покупець дізнається про це через email повідомлення.

·Гроші за доставку та вартість товару будуть повернені на картку покупця.

Якщо товар не підійшов покупцеві

·У відділенні «Нова пошта» покупець повідомляє про те, що товар йому не підходить. Гроші моментально повертаються на картку покупця.

·Товар відправляється назад продавцю. Вартість зворотної доставки сплачує продавець. В якості компенсації OLX нараховує такому продавцю 30 грн на бонусний рахунок у профілі OLX.

Більше інформації по Безпечній угоді - https://www.olx.ua/about-safedeal/



Комментарии

Юра Петрук24 май 2017 21:29
0
Если я покупатель, и отказался от товара. Деньги за товар возвращаются, а за доставку нет?
Ответить
Вікторія Талашкевич25 май 2017 13:23
0
Юрий, спасибо за вопрос! Сайт "Тусовка" размещает новости разных компаний, в том числе и OLХ. Обратитесь на их сайт пожалуйста - https://www.olx.ua/about-safedeal/
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!