Канатний парк - перший у Кропивницькому

31.05.17, 14:00

У Ковалівському парку Кропивницького днями відбулось святкове відкриття першого у місті канатного парку. Ініціатор створення парку підприємець Олександр Прядун розповів журналістам, що сам цікавиться серфінгом, неодноразово пригав з парашутом, а тому й вирішив створити у місті такий вид розваг, пише "Гречка".

Найперше, що знаходиться в обов'язковому контролі такого роду розваг - це безпека. "Загальна довжина встановлених констуркцій парку складає 250 метрів, це все знаходиться в повітрі, тому орендуємо лише ті місця, де вхід на конструкції парку", - розповів чоловік. Висота парку від 1,5 до трьох метрів.

Парк можуть відвідувати діти від 3 років та старші, дорослі, вагою до 110 кілограм.Також організатори готують акції для дітей з обмеженими можливостями. can4 Для маленьких дітей є окремий безкоштовний майданчик, де вони можуть спробувати власні сили і під керівництвом батьків вже вирішувати, чи варто переходити до більш важчих конструкцій. Ті майданчики, де проводять інструктаж, є платними. Вартість для відвідувачів парку - 50 гривень для дітей, 60 гривень для дітей з інтруктором етап "Юніор" та 70 для дорослих. Ця сума за прохід всієї лінії, який займає близько півгодини.
Олександр додає, що у столиці ціни вдвічі більші на такі послуги. За інформацією сайту "Тусовка", у Рівному вартість прогулянки канатним парком така ж точно, як у Кропивницькому.

Канатний парк стоятиме з травня по жовтень, потім всі конструкції знімуть, щоб дерева пройшли вегетаційний період. За словами автора, майданчик обстежувала спеціально створена комісія, яка вивчала стан дерев та безпечність території. Як говорить Оллександр, активістка з озеленення Надія Паливода теж погодила розміщення конструкції парку.
Працюватимуть з дітьми четверо інструкторів, а сьогодні - вісім, частина яких приїхали з Дніпра та Києва. "В країні таких парків є близько двохсот, а у нашому місті ще не було. Тому щоб люди не їздили нікуди, а змогли піти в парк і у нашому місті", - додав Прядун. Сьогодні інструктори мають повністю перевірити стан парку та його безпечність, вже потім майданчик прийматиме відвідувачів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!