Придбання вживаних речей зберерігають навколишнє середовище

07.06.17, 18:00

Щоразу, коли хтось здійснює угоду на OLX, виграє навколишнє середовище. Коли ви продаєте річ, якою більше не користуєтеся, ви продовжуєте їй життя. Коли ви купуєте вживану річ на OLX, зникає необхідність виробляти нову – тим самим зменшуються шкідливі викиди парникових газів в атмосферу. Протягом останнього року українці, купуючи та продаючи вживані товари на OLX, допомогли уникнути шкідливих викидів, а саме – викидів парникових газів, обсягом 3,19 млн. тонн! Такий же обсяг парникових газів (у СО2-екв) зберігають 9,38 млн. дерев за 50 років. Такі результати дослідження, проведеного Наталею Гозак, експерткою WWF зі зміни клімату, спеціально для OLX.

Саме через зростання викидів парникових газів гостро стоїть проблема глобального потепління, а отже й зміни клімату. Експерти регулярно надають нові докази того, що процес набирає обертів - щороку фіксуються нові максимуми температури, нетипові заморозки, посухи та урагани. Це далеко не повний перелік явищ, які відчуває кожна людина на собі, де б вона не проживала. Однак кожен може зробити внесок для того, щоб зменшити свій негативний вплив на навколишнє середовище.

- Придбання та продаж вживаних речей зменшує наш вплив на навколишнє середовище.Така практика, по-перше, продовжує життя речей, що в іншому випадку потрапили б до сміттєзвалищ, збільшуючи їх розміри та забруднюючи атмосферу та ґрунтові води. А по-друге, виробництво нових товарів вимагає видобутку сировини й енергії, що неминучо призводить до забруднення навколишнього середовища. 60% впливу людини на довкілля (згідно Living Planet Report, 2016) - це викиди парникових газів, так званий "карбоновий слід". Тож відповідальне споживання за принципом resell-reuse-reduce (повторно купуй – повторно використовуй – зменшуй) є необхідним для мінімізації карбонового сліду, тобто нашого впливу на зміну клімату. Незважаючи на те, що Україна не викидає багато парникових газів порівняно з великими індустріальними країнами, ми теж вже відчуваємо на собі зміну клімату: останні роки стали найжаркішими в історії, маємо нетипові заморозки й незвично потужні снігопади й зливи. Тож стале споживання є основним шляхом до протидії зміні клімату, - прокоментувала Наталя Гозак, експерткаWWF зі змін клімату.

Протягом останнього року користувачі OLXскоротили викиди парникових газів обсягом 3,19 млн. тонн СО2-екв. Це жителі України, котрі продавали та купували на OLX холодильники, пральні машини, телевізори, комп’ютери, мобільні пристрої, автомобілі, книги, одяг та взуття. Що таке 3,19 млн. тонн? Це обсяг діоксиду вуглецю (СО2-екв), який зберігають 9,38 млн. дерев за цілих півстоліття. Стільки ж парникових газів викидає вся Україна більш ніж за 4 дні.

Дані OLXсвідчать про те, що з кожним роком все більше українців користуються сервісом – за 2016 рік відвідуваність OLX виросла на 16%, зареєструвалося 2,5 млн. нових продавців. Щомісяця сервісом користується більше 8 млн. українців. Кожна транзакція на OLX приносить очевидну вигоду для її учасників – додатковий заробіток для продавців та економію для покупців. Разом з тим користувачі сервісу, іноді навіть не усвідомлюючи того, роблять неоціненний внесок для збереження навколишнього середовища.

Цікаві факти з Дослідження:

·Виробництво пари синтетичних кросівок дає стільки ж викидів, як 100-Вт лампочка за 5 днів постійної роботи – 13,6 кг СО2-екв.

·Карбоновий слід середнього українця складає 6 тонн СО2-екв на рік. Стільки ж треба для виробництва 1 автомобіля.

·Викиди CO2-екв від виробництва одного дивану (70 кг) такі ж, як від поїздки легковою машиною з Харкова до Черкас (400 км).

·За минулий рік на OLX було придбано майже 115 тисяч книг. Завдяки їх повторному продажу, користувачі OLX зберегли 306 тонн викидів CO2-екв. Це як 5000 разів злітати з Києва до Одеси і назад.

·Під час виробництва 1 холодильника карбоновий слід складає 390 кг CO2-екв. Такий обсяг газів поглинають 10 саджанців дерев протягом 10 років.

·Завдяки повторному продажу фотоапаратів OLX зберіг 701 тонну викидів. Це як 3900 разів злітати зі Львова в Дніпро і назад.

Довідка: OLX — сервіс оголошень № 1 в Україні. Українська база сервісу налічує понад 12 млн оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн нових пропозицій. Кожної секунди на сервісі публікують 2 нові оголошення. За даними компанії Gemius, ресурс уходить до топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців (fusion-панель, квітень 2017 р.). Кожен другий інтернет-користувач із України відвідує сервіс мінімум один раз на місяць.

Оксана Венгровська, PR-менеджер OLX oksana.vengrovskaya@olx.com



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!