​10 дітей із Кропивницького відпочивали й навчались у Польщі

24.07.17, 17:37

З 5 по 14 липня 2017 року група підлітків з Кропивницького - кращих учнів польської суботньої школи при Об’єднанні поляків «Полонія» ім. К. Шимановського була на відпочинку в польських Татрах. Поїздка відбулася за підтримки фонду "Свобода і демократія" (Wolność i Demokracjа) в рамках проекту „Biało-czerwone ABC”. Було запрошено по 10 учасників віком 12-18 років з різних міст України: Кропивницький, Житомир, Київ, Острог, Судова Вишня i Дрогобич.

Полонію Кропивницького представляли Альбіна Петюренко, Анна Чернявська, Анна Гнатенко, Інна Крючкова, Марія Пашева, Юлія Прокопова, Іван Ковальов, Нікіта Патенко, Георгій Арчілія i Михайло Олешко. Опікуном групи була Олена Тетерько.
Місцем відпочинку й занять був обраний пансіонат "Gościniec Tatrzański" в Пороніні, де були створені чудові умови для проживання, занять та розваг дітей.
Нудьгувати просто не було коли, тому що програма була насичена різноманітними заходами: заняття з польської мови та історії, інтеграційні ігри, походи в гори, презентація популярного виду спорту в Польщі - стрибків з трампліну на лижах, сплив по Дунайцю, участь у традиційній гуральській службі в костелі, відвідування аквапарку "Białka", поїздка до Закопаного, гриль та дискотека.
У змаганнях між командами з різних міст наша група зайняла 1 місце. Також вона гідно представила місто Кропивницький та кропивницьку "Полонію" у презентації міст.

У цій подорожі діти покращили свої знання з польської мови та історії, познайомилися з гуральською культурою і знайшли нових друзів. Всі були дуже задоволені та з новими враженнями повернулися до дому.
Висловлюємо велику подяку фонду Wolność i Demokracjа, який гарно організував дитячий табір, та Сенату Республіки Польща, який профінансував цей захід у рамках програми опіки над польською діаспорою та поляками за кордоном у 2017 р.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!