Прем’єрні покази українського та польського документального кіно покажуть у серпні просто неба

27.07.17, 12:00
Наталія Красильникова, Ірина Ніколаєнко та Вікторія Талашкевич, фото - Анна Горобцова
Наталія Красильникова, Ірина Ніколаєнко та Вікторія Талашкевич, фото - Анна Горобцова

З 11 по 13 серпня на Театральній площі Кропивницького відбуватимуться покази фільмів-учасників фестивалю документального кіно просто неба Lampa.doc. Цього року фестиваль гостюватиме в нашому місті вперше, про що і розповіли на прес-конференції у Прес-клубі реформ Голова проекту Lampa.doc Наталія Красильникова та співорганізаторка заходу в Кропивницькому, керівниця творчої платформи ArtComb Ірина Ніколаєнко.

Тож, протягом трьох днів усі небайдужі жителі міста зможуть переглянути 12 повно- та короткометражних фільмів виробництва Польщі та України 2016-2017 років. Ці стрічки дадуть уявлення про те, що сьогодні документують молоді режисери обох країн: хто герої цих історій та якою є мова, що нею говорить чи мовчить кінокадр. Всі польські фільми з програми Lampa.doc стануть українськими прем’єрами, та й, за великим рахунком, вітчизняні роботи, нехай деякі з них навіть були в прокаті, будуть продемонстровані у Кропивницькому вперше.

У тематичному розрізі в програмі фестивалю будуть фільми про музику в людині і людей в музиці - «Jamala.UA» (Україна) та «Варіація на віолончелі соло» (Польща), спорт - «Виграти все» (Україна), документальна комедія з іронією «Перший поляк на Марсі» (Польща) та фільм про колишнього гангстера «Урок ходіння» (Польща), історії на одвічні загальнолюдські теми дітей та батьків «Три розмови про життя» (Польща) та кохання «Тісний зв’язок» (Польща), а також фільми, що покажуть очима документалістів ситуацію в сучасній Україні: «Рідні» (Україна, Німеччина, Латвія, Естонія), «Гострий біль» (Україна), «МА» (Україна), «Коли цей вітер вщухне» (Польща), «Металурги» (Україна).

Тож, 11-13 серпня покази розпочинатимуться о 21.00 й триватимуть близько трьох годин – тому розраховуйте свій час! А 12 й 13 серпня з 18:00 до 20:30 в приміщені Українського музично-драматичного театру імені Кропивницького відбуватимуться лекції та творчі зустрічі з творцями документального кіно. Окрім того, після показів будуть влаштовані Q&A сесії з документалістами. Розклад кінопоказів для кожного з міст можна знайти на офіційній сторінці фестивалю у Facebook

Організатори фестивалю дякують за підтримку Державному агентству України з питань кіно, Департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації та особисто голові ОДА Сергію Кузьменку. До проведення у Кропивницькому долучилась також Торгова Марка Олівер Сміт. Головний інформаційний партнер – Кіровоградська обласна державна телерадіокомпанія.

Подивитись відео з прес-конференції



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!