​Рюкзак за 9000 та інші сюрпризи підготовки до школи в 2017 році

23.08.17, 12:00

Як одягнути дитину та придбати все необхідне так, щоб і вона була задоволена, і гаманець не постраждав? OLX підрахував, у скільки сьогодні обійдеться «повний пакет» учня.

В першу чергу школяреві необхідний якісний і зручний рюкзак, який вмістить усі підручники та збереже спину рівною. «На виріст» такі речі брати не можна — є ризик сильно зіпсувати поставу. Отже, для учнів молодшої та середньої школи, які швидко ростуть, рюкзак потрібен не тільки хороший, але й не дуже дорогий, адже через рік-два його доведеться міняти.

На OLX батьки часто продають торішні рюкзаки, з яких діти виросли, або пропонують обмін. Можна знайти підходящу річ з «хлоп'ячим» або «дівчачим» принтом і моделі в стилі «унісекс», дуже зручні для батьків різностатевих дітей з невеликою різницею у віці. Варіанти є на будь-який гаманець, але середня ціна на рюкзаки становить 397 грн. За найдорожчу модель в списку просять ні багато ні мало 9 000 грн.

Наступний шкільний «маст-хев» — канцелярія. Щоденники в цьому році недорогі — в середньому 56 грн, зошити коштують близько 48 грн. Хоча в обох категоріях зустрічаються "золоті" товари: наприклад, щоденник за 1 350 або зошит за 950 грн.

Середня ціна на ручки в цьому році склала 58 грн, олівці — 110 грн, фломастери — 85 грн. Користуються популярністю готові набори для малювання. Вартість простих комплектацій становить у середньому до 300 грн, а ось багаті комплекти в красивих упаковках можуть коштувати понад півтори тисячі.

Нарешті, школярів потрібно одягнути. Шкільна форма — простий і зручний вихід, проте вона прийнята не у всіх школах. Набагато частіше доводиться купувати весь комплект шкільного одягу окремо.

Стандартний бюджетний набір для дівчат «спідниця-блузка-туфельки» обійдеться майже у 500 грн. Якщо замість спідниці з блузою взяти сарафан, можна знизити середній чек приблизно до 400 грн. Спортивне взуття й одяг додадуть до суми ще близько 600 грн. Разом, щоб одягнути дівчинку у школу, знадобиться мінімум 1000 грн.

Комплект взуття, сорочки та штанів для хлопчика буде коштувати в середньому близько 600 грн. Кросівки — ще 200-250 грн, а спортивна форма — приблизно 400 грн. І одяг для юного школяра виходить трохи дорожче — від 1200 грн.


Довідка:
OLX — сервіс оголошень № 1 в Україні. Українська база майданчика налічує понад 11,5 млн оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн нових пропозицій. Кожну секунду на сервісі публікується 2 нових оголошення. За даними компанії Gemius, ресурс входить в топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців (fusion-панель, червень 2017 г.). Кожен другий інтернет-користувач з України відвідує сервіс мінімум один раз на місяць.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!