Голос місцевих ЗМІ: Відбувся заключний Форум проекту

19.09.17, 10:00

На початку вересня в Івано-Франківську відбувся заключний Форум проекту «Голос місцевих ЗМІ», в якому брали активну участь громадські діячі та діячки, журналісти і журналістки з Кіровоградщини. На форумі, який мав темою «Розвиток комунікацій та формування альянсів» побувала і координаторка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич.

Дуже приємно і корисно було чути під час зібрання виступ координаторки проектів Фундації Томсон Олени Садовнік, а також директорки міжнародного Інституту регіональної преси та інформації Ангеліни Солдатенко. Як завжди змістовного і ґрунтовно виступив Марк Вебстер, пропонуючи під час форуму закласти фундамент на наступний етап для спільної роботи лідерів громадянського суспільства та медіа в Україні.

Мова йшла про інструменти біль ефективного залучення ЗМІ, виявлення активної позиції НДО, а також шляхів подолання недовіри між цими секторами. Ключовими у цьому плані стали виступи спікерів, які розповіли про свій досвід кампанії адвокації (Наталія Кузьма – про створення заповідника «Торфовище Білогорща»), про андеграундний театр та його комунікаційну стратегію (Катерина Тягло, директорка театру PostPlay), про втілення проекту «Діти відпочивають з мамами» (Аза Голощапова, заступниця керівника громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу»).

Корисним і цікавим був досвід гри у «Світ громад» («World of Communities») та використання цієї методики для інтеграції вимушено перміщних осіб. І, звісно, відвідуючи Івано-Франківськ, неможливо не завітати у громадський ресторан «Urban Space 100». Про принципи об'єднання і колаборації як рушійну силу до ЗМІ розповідав підприємець, активіст і співзасновник урбаністичного проекту «Тепле місто» Юрій Филюк.

Тему співпраці продовжила також Наталія Церклевич, координаторка програм «Форуму НДО в Україні». А на практиці принципи взаємодії учасники та учасниці форуму застосували під час роботи у форматі «Відкритий простір» (дякуємо за модерацію Тарасу Тимчуку!)

Нагадаємо, що проект «Голос місцевих ЗМІ: професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфліктів» - це дворічний проект, який фінансується Европейським Союзом. Проект реалізує медіаконсорціум із п’яти організацій на чолі з Фундацією Томсон, МГО “Інститут регіональної преси та інформації” частина консорціуму. Завітайте на сайт проекту: www.regionalvoices.eu



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!